Najdi forum

Merjenje casa

Zanima me, kako bi izmerila cas izvajanja nekega Queryja v bazi v Accessu? Na stoparco glih ne morem tega delati :), kako pa bi kaksen programcek ali scripto napisala, ki bi meril cas izvajanja Queryija?
Ce kdo ve, bi mi zelo pomagal pri diplomi 🙁

Če je čas v sekundah zadovoljiv, potem enostavno narediš modul, v katerem odpreš query in zmeriš čas pred in po ukazu.
Če rabiš pomoč pri modulu pa povej.

Če pa želiš bolj natančno, potem pa ni več tako enostavno.

Ojla,

ja, definitivni bi potrebovala pomoc pri tem modulu, kaksen je programcek, a je v programcku ime query-ja, ki se zazene in da zacne cas steti, al ob vsakem query-ju al je se potrebno potem kje nastavljati karkoli? 🙂
Vsakrsna pomoc bi mi prisla prav, kajti baze sem ze delala, taksne, manjse :), module pa ne glih, tudi v drugih programih ne :(. Saj je v Basicu, a ne? Lahko posljes odgovor tudi kar na mail, v vsakem primeru bi ti bila full hvalezna 🙂

V Accessu naredi nov modul in skopiraj notri tole

Sub Meri_Cas()
Dim t1 As Date
Dim t2 As Date

t1 = Time
DoCmd.OpenQuery “q1”, , acReadOnly ‘ tu namesto q1 vpiši ime querija ki ga odpiraš
t2 = Time

MsgBox “Čas odpiranja : ” & DateDiff(“s”, t1, t2)

End Sub

Zadevo lahko zaženeš kar iz vb editorja, ali pa namesto

Sub Meri_Cas()

napiši

Function Meri_Cas()

to pa potem lahko zaženeš tudi iz makra.

hmmm, poskus je uspel :)…najdlje mi dela 6 sekund, ce tam pa se zahtevnejsi query, da bi vec sekund ga delal, pa cisto zasteka 🙂
A kaksne natancnejse funkcije ni, ki bi merila v stotinkah, ali pa tisočinkah? No, tudi desetinke bi bile ok 🙂

LP,
Andrejka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close