za LadyL
Zivjo.
Ze kar nekaj cas oklevam ali naj sploh vprasam tukaj ali bi bilo bolje, da mojo skatlo kar odnesem k serviserju in naj odpravi problem.
Norton mi javlja, da imam trojanca in sicer Trojan.Startpage, posledica je domaca stran about:blank. Ga najde, izbrisat ga ne more.
Potem sem si potegnila z interneta tudi ad aware SE, ker se mi stalno odpirajo okna, da imam racunalnik okuzen s spyware. Ko ga zazenem je nekaj casa ok, potem pa spet poplava oken.
Sem poskusala tudi z zagonom racunalnika v safe mode, pri skeniranju mi norton najde tega trojanca, izbrisat se ga tudi v tem primeru ne da.
Je se kaksen nacin da se te nadloge resim?
Najlepsa hvala in LP, Andreja
Ej nic nisem lenobica. Resnicno sem ze vse nasvete uporabila…no sedaj grem se enkrat gledat.
Ravno zaradi tega, ker sem se bala da me boste okregali nisem vedela ali naj sploh napisem svoj problem.
Pol sem si pa rekla, kar bo pa bo.
Bom pa se to mimogrede vprasala:
Kateri antivirusni program je pa po vasem mnenju najboljsi?
Hvala tajfuncek…sem pa vesela da si napisal lenobica mala in ne lenoba. Zgleda bolj simpaticno in nic jezno. No vsaj upam, da nisi jezen.
Se nekaj sem pozabila dodat.
Ko sem hotla naredit trojan scan z http://www.windowsecurity.com/trojanscan/ mi je napisalo, da mi nekaj v zvezi z ActiveX preprecuje, da bi se stran pravilno pokazala in zato ne morem skenirati, ker pac ni cele strani. Kaj tocno moram narediti v nastavitvah? Nekaj sem ze spreminjala pa vseeno ni delalo.
Saj ce prevec tezim, mi ni treba pomagat. Samo najlazje se na vas obrnem, ker zivim v tujini in naslednji korak je samo serviser.
Hvala se enkrat.
Za čiščenje okuženega računalnika priporočam v varnem zagonu uporabo naslednjih programov (za začetek): Spybot, AdAware SE Personal Ed., Antivir in Hijack. Zadnji zahteva malce znanja, sicer lahko zafrknes marsikaj ali celo vse.
AV program izberi po svoji presoji, večina teh itak ne zna odstraniti (sama) skoraj ničesar – čiščenja se je treba lotiti po korakih in z več orodji, odvisno od tega, kaj imaš na disku.
Good luck Andreja.
BTW: kaj pa počneš na tujem, si naša diplomatska predstavnica pri Vročih Švedinjah?
Forum je zaprt za komentiranje.