Najdi forum

Dragi strokovnjaki!

Mene pa zanima kaj menite o posodobitvi windowsov XP z SERVISE PACKOM šr. 2. z interneta!

Nujna zadeva;kdor bo trdil nasprotno , nima pošlihtane kište.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mene pa zanima, kje ti živiš… ?

Papež v Vatikanu, jaz pa doma…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

No, saj zmerjanja pa ni potrebno….

XP SP 2 – nuja ali ne ? Dolgo bi se dalo debatirat, samo no bi izpostavil – če ne haraš po internetu, ga ne potrebuješ (nujno). Ostalo pa je tvoja odločitev.

Možnost posodobitve preko neta ? DA

Kje pa si našel kakšne indice zmerjanja??

Cec… kdo pa je koga zmerjal? SP2 je praktično že obvezen in pri vsem o tem že napisanem, se mi zdi pač vprašanje – sorry – butasto. Vsak pameten ga ima… Drugače naj mu pa “šef” pomaga.

Jaz ga nimam.

Torej –> Nisem pameten in nimam pošlihtane mašine??

– Mene pa zanima, kje ti živiš… ?
– ..nima pošlihrtane kište (PC ali pa glave…?)

To je to, ni panike.

hmmm!
Imam te za osebka, ki dokaj dobro obvlada te strojčke zato me zanima zakaj nimaš instalirane SP2?

Poznam kar nekaj uporabnikov, ki delajo še čisto prvo verzijo XP-jev, pa nimajo nobenih težav. Uporabljajo analogno povezavo, niso dosti na netu, posodabljanje na SP2 pa bi jim vzelo ogromno časa.

Moje skromno mnenje: SP2 ni nujno potreben, je pa priporočljiv – če ga le mašinca podpira in se ne javijo zapleti po posodobitvi. Skratka, stvar odločitve posameznika.

Manj ko prčkate po mašini, bolje vam bo delala 🙂

hehe, ma se tudi zgodi, da kakega strojčka ne obvladam 🙂

Tkole, bom za začetek rekel to, da imam 3 mašine na katerih največ delam, 2 sta v službi (desktop + notebook) in ena doma. Na tisti doma imam sp2, na službenih dveh pa ne. In zakaj?

SP2 niti ni zak bavbav in ima nekaj koristnih stvari, predvsem mislim na tiste o varnosti. Za nevešče uporabnike so ti dodatki kar koristni in med privzeto instalacijo z sp1 in sp2 je v njihov prid vsaj malo poskrblejno za varnost. In ker domač pc ni nevem kako kritična mašina, gor tudi ni kakih hudo zaupnih podatkov, uporablja ga pa tudi žena (ki spada med manj vešče uporabnike), je bilo najenostavneje pač naložiti SP2.

Zdaj pa poglejva še glavne razloge, zakaj M$ propagira SP2 in kaj naj bi SP2 toliko izboljšal (pa zdaj ne gledava neveščega uporabnika, za katerega sva že ugotovila, da naj si naloži SP2, ampak glejva osebka, ki dokaj dobro obvlada strojčke)

New Security Center dashboard
Nič kaj hudo posebnega, dober antivirus skrbi sam, da se posodablja, firewall je itak enoten za celo mrežo, windows update tudi sam poskrbi zase, ostale stvari pa so mi bolj tečne kot ne. Tudi sam skrbim zato, da je vklopljeno tisto kar potrebujem in neko stalno opozarjanje, da nekaj ni vklopljeno, kar niti ne potrebujem…grrr. Odkrili pa so tudi že kar kritično luknjo, ki jo ima Security Center.

Enhanced firewall protects your system, even during boot time
hmmm, njihov firewall, ki itak skrbi le za incoming promet se nikakor ne more kosat z drugimi programskimi firewalli, da o kakem linux/free bsd proxyju ne govoriva.

Internet Explorer: Say goodbye to pop-up ads and drive-by downloads
Uporabljam Firefox

Block unsafe attachments in Outlook Express and Windows Messenger
grrr, tale mi bi pojedel velik živčkov, če se bi on sam odločal, ker attachment mi bo pustil pokazat ker pa ne 🙂 Seveda pa obstajajo zastonjski in bolj varni poštni klienti.

Better Bluetooth discovery and configuration
Ne uporabljam, sem pa sprobal in to je eden boljših popravkov/dodatkov v SP2.

Automatic Updates improvements
hehe improvements so rekli, jaz bi raje rekel teženje in samodejna namestitev tudi tistih popravkov, ki jih pač ne želiš imeti.

Simple wireless configuration
Poleg modrozobega, še eden boljših popravkov in izboljšan Wireless Networking Setup Wizard. Ampak spet večina uporabnikov (še) ne uporablja brezžičnih povezav.

A cleaner Add or Remove Programs
Ok, ne pokaže več celega kupa M$ovih popravkov, ampak to zame ni ne vem kak +

Under-the-hood code changes
Popravljeno je bilo tudi nekaj kode v samem operacijskem sistemu, tu niti niso natančno povedali kaj vse je bilo narejeno, tako da recimo, da je to tudi en +

Windows XP Media Center Edition 2004 (“Harmony”)
Nimam Media Center Edition.

Windows XP Tablet PC Edition 2004 (“Lonestar”)
Nimam Tablet PC Edition.

Multimedia enhancements
Glavne stvari tu so 3:
Direct X 9.0c – Si ga komot namestim sam
Windows Media Player 9 – ga imam tudi brez SP2
Windows Movie Maker 2.1 – Mam boljše programe za to.

Poleg vsega naštetega, so našli že kar precej bugov, ki jih prinese SP2, tako da je zpoet treba skrbet za popravke.
Takole, to je bilo na hitro, zakaj nimam nameščenega sp2, oz. zakaj hmalu ne bom imel na nobeni mašini več nameščenega 🙂

Še enkrat pa tole, če se na računalnike ne spoznaš najbolje, si SP2 naloži, ker za take uporabnike vseeno prinesejo vsaj malo dobrih stvari.

Torej –> Nisem pameten in nimam pošlihtane mašine??

Nikjer nisem govoril o pameti.Pošlihtana mašina zame pomeni računalnik, ki ima nameščene vse popravke.Če pa je to tudi pametno, pa naj vsak oceni sam.

Potem smo vsi, ki ga imamo nameščenega (SP2) nevešči uporabniki ali “buteljni”, ki ne znamo delat z računalnikom?

OK, zaradi mene….

Doma imam samo en PC in ga ne uporabljam samo jaz, ampak tudi ostali družinski člani a.k.a. po tvoje očitno buteljni. Mene pa prosim ne enači s svojo ženo.

Ok Pero, če je tvoje mnenje tako, potem pač naj bo.

Ampak si pa lahko prepričan, da je tvojo pošlihtano mašino lažje exploitat kot pa mojo nepošlihtano.

Pa Lady, kaj je s tabo??

A si napisala tole al nisi ?
SP2 je praktično že obvezen in pri vsem o tem že napisanem, se mi zdi pač vprašanje – sorry – BUTASTO. Vsak pameten ga ima…
Jaz sem ti samo povedal, da ga nimam in če to pomeni, da nisem pameten.

Potem sem samo še človeku povedal zakaj nimam sp2, ker me je že ravno vprašal, povedal sem pa še to, naj si sp2 naloži vsak, ki nima prav veliko znanja o računalnikih.

In prav nič mi ni jasn, kje vidiš, da trdim, da so vsi, ki imajo sp2 buteljni in kje te kakorkoli enačim s svojo ženo???

Eh, sicer pa sploh ne vidim pointa, zakaj klele nekaj pišem in se branim za stvari, ki jih nikol nisem rekel. Bo zgleda čas, da se počas od tega foruma poslovim tudi jaz.

Uh..se je neka huda kri ob tem SP2 pojavila….. Moj predlog: namesti SP2 in probaj. Jaz sem tako naredil in …groza… Gremo po vrsti.
AMD 2600+ v osnovi XP pro z SP1, Firefox, Thunderbird, NOD32, Kerio PF in adaware SE Professional. Ostali hardware in software nič posebnega razen morda Pinnacle PCTV pro kartice. Namestim SP2 in si pustim možnost odstranitve. Vse ok. Nato želim pogledati TV in …. blue screen. Vidim težava z gonilnikom…probam zadnja dobra konfiguracija pa hoče SP2 odstranit…Eh bom gonilnik ponovno namestil. Zagon po namestitvi….blue screen….Kasica se sploh več ne dvigne..varni zagon…onemogočim kartico…normalni zagon…novi gonilniki (iz strani MS)…..ponovni zagon … blue screen…sporočilo vedno isto, da ne more naložiti gonilnika rob_v.sys (od pinnacla). Poiskusim z gonilniki iz originalnega cd-ja (starejši datum)…zagon…Winsi O.K. ….zaženem vision in……ta program je izvedel neveljavno opreracijo….v ozadju pa vidim, da aplikacija čisto normalno deluje.Če ne izberem nobene ponujene možnosti v oknu o napaki lahko v aplikaciji celo štartam snemanje in vse dela. No ampak kliknem pač naj se sporočilo o napaki pošlje (poskusil sem tudi drugo opcijo). Sporočilo se pošlje in….zdaj že skoraj na pamet znan blue screen. Poskusim še z dvema različnima gonilnikoma in drugo aplikacijo (ChrisTV). Vedno isto (samo ime gonilnika je drugo). Zdaj se že močno penim in nazadnje izberem opcijo unninstall SP2. Dobim krasno sporočilo, da nekatere izmed aplikacij morda ne bodo več delovale in v seznamu praktično vse kar sem imel nameščeno. Nadaljujem in po odstranitvi več ne deluje nadzorni soft za grafično kartico, pinnacle tako ali tako ne, anyDVD itd…

Na robu svoje potrpežljivosti vstavim WINxp inštalacijski CD, reset, format c … in …po dveh urah vse deluje..jupi….SP1 je z vsemi varnostnimi popravki pa svojo vlogo dovolj dobro opravlja.

Po drugi strani pa imata dva sodelavca na domačih računalnikh SP2 brez vseh problemov. Vse je torej odvisno od mnogih faktorjev. Vsak pa naj oceni ali mu morebitne pridobitve odtehtajo morebitne težave.

Morda bo pa najbolje počakati na popravke….

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Pa to smo že vse 100-kraaat zapisali, skratka – komur paše, naj ga ima gor, kdor ne obvlada zadev, naj se ne poigrava, ker še poti nazaj ne bo več našel. Ne diraj lava, dok spava.

Hmm, a greva skupaj s foruma, pa jo mahneva na pir – ti ziher veš pri katerih 3 Švedinjah se sedaj naliva Klemenxx 🙂

BTW, mene je že nekajkrat imelo, da bi za vselej utihnil tule, a kot kaže sem preveč gobčen… Heh. ali pa premalo odločen.

Jutri je afeže, navali narode na cevtličarne, sicer bodo valjarji peli !!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close