počasen internet
Ko ti začne mašinca počasneje delovat ali se čudno obnašat, je znak, da nekaj z njo ni v redu. Mogoče je zbolela za kakšno virozo, jo je napadel kakšen zajedalec, vohun, se v njej pasejo konji ali pa se je na njej preprosto nabralo že preveč solate.
Če veš kaj je ta odvečna solata, jo vržeš na gnoj (ali pa skoz okno sosedu na glavo :)), za odstranjevanje ostalega pa moraš mašinco poslat na sistematski pregled. Reci AAAA…
Ja seveda! Ti kaj pove že sama beseda “varni” zagon? V varnem načinu se bo zagotovo našlo kaj, kar se v normalnem ne bo. Zakaj? V varnem načinu se ne zaženejo vsi programi in procesi kot običajno. Posledično se ne zaženejo tudi morebitni nebodigatreba faloti, zato jih v tem načinu “varno” poloviš in deložiraš. Jih izbrišeš.
Če boš kdajkoli kakemu računalniškemu “maherju” omenil-a, da sumiš na virus ali kaj podobnega, ti bo vsak takoj rekel: Poskeniraj mašino z AV programom v varnem načinu! Da ne omenjam tudi ostalih programov…
Ti je sedaj kaj bolj jasno zakaj? Vzemi si čas in malo prelistaj tale forum, je bilo na to temo že ogromno napisanega.
Moj odgovor je sicer bolj po “kmečko” napisan, samo kakršno vprašanje – tak odgovor. Pa brez zamere 😉
Lp, Lady L
> >A ni tole mičken komplicirano??
> hmmm, mogoče… kakor za koga.
Ok, postopek A
Po zagonu računala pritiskaš F8 in si nato izbereš Safe mode/Varni zagon.
Postopek B
Start > Run, v okence vpiši “msconfig” (brez narekovajev in z malimi črkami) in klikni OK.
Odprlo se ti bo okno System Configuration Utility. Na zavihku BOOT.INI klikni v okvirček /SAFEBOOT, da bo kljukica in OK. Ko te pozove, klikni Restart.
Ko končaš, nastavi spet na normalni način. Postopek je enak kot prej, le da izbrišeš kljukico iz /SAFEBOOT-a. Ko se pojavi okno klikni OK. Po ponovnem zagonu klikni v oknu System Configuration Utility zavihek Startup (če se ne odpre sam) in klikni NORMAL in OK.
Zdej pa res ne vem, a sem samo men zdi, da je postopek B precej bolj kopliciran od postopka A. Za kogarkol.
>
> >Pa še deluje le v 2000/XP.
> Tut to imaš prav… samo nič ni povedala kater OS ima, sorry 😉
Ne vem zakaj sorry, ravno zato ker ni nič povedala kater OS ima sem opozoril na to, če bi povedala, da ima xpje, potem najbrž ne bi o tem pisaril.
Forum je zaprt za komentiranje.