Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija izvoz priponk iz outlooka

izvoz priponk iz outlooka

kako, če se sploh da, bi izvozila priponke od maila v nek drug program (excel??). imam cca. 200 priponk, ki jih moram na roke prepisat in bi jih rada sprintala v neki pregledni obliki. ne bi rada printala vsake priponke posebej, ker je škoda papirja (gre za 3 vrstice pri vsaki priponki).

thx:)

lp,
zala

p.s.: prejšnji post ni prijel, zato pošiljam novega (če se slučajno podvaja)

Hja, napišeš programček, ki to postori namesto tebe 🙂

A ti govoriš o priponkah (kakšne vrste datotek so to), ali o bodyju sporočila?

to so maili. mam cca. 200 mailov, ki bi jih bilo treba prepisat v excel. Imajo enako strukturo (7 vrstic) sam podatki so drugi.
a mmaš kak predlog?

Poglej Zala, enkrat govoriš o priponkag, drugič o mailih, ampak še vedno ne vem, kje imaš te zapise.

Pomembno je zato ker, če so ti podatki v priponki, ki je pripeta emajlu, potem skoraj ne bo šlo drugače, kot z posebnim programom, ki ti prebere priponke in text izvozi v neko obliko.

Če pa so to navadni emajli, ki imajo v bodyju teh 7 vrstic (in niso pripete zraven v posebni priponki), potem pa lahko te maile izvoziš kar z expotrom outlooka direktno v excel.

Bogi hmmm

Nezavedno sem te še jst okupirala. a je bla dobra novoletna čokolada?

hehe lejjole, a ti s to? 🙂

Potlej itak veš, da se da vse to rešit z makrojem 🙂

maruška mi je poslala mail s 200 priponkami, ki so dejansko maili. Sicer sem zadevo že na roke prepisala (beri: vsakega posebi prekopirala v excel in združla) vendar mi v prihodnosti grozi še s kako podobno zadevo, tko da mal ferbcam kako bi se dalo to naredit.

aja, o makrih nimam pojma. kje bi se člouk kej nauču o teh stvareh?

hmmm jah tako na hitro se ne da kar naučit take stvari, lohka pa maruši rečeš nej ti kak makro zrihta, sej ona ma pa veze pri tem kolkor jaz vem 🙂

vem, a to ne gre od dons do jutr. jst bi to študirala lagano sportski, sam ne vem sploh kje to najdet (literatura ipd.)
maruška pa drži svoje veze za sebe, tko da jst pol po forumu skačem:)))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close