Najdi forum

Hojla!

Ko pregledujem svoj računalnik z AVG-jem mi najde dva fajla in izpiše, da je okuženo s Trojan Horse….. in kje se nahaja. Mapo, kjer naj bi se nahajal ta virus sem zbrisala s svojega PC, pa mi ga še vedno najde. zanimivo je, da pa pri pregledovanju s Pando mi ta nič ne zazna (virusov). Kako naj vem zagotovo, da nimam več virusa?

Tajna

Za konje lovit in krotit:
Pando pa zamenjaj z AntiVir-om

Če uporabljaš IE, počisti Začasne internetne datoteke.

Lp, Lady L

Se zahvaljujem, začasne internetne datoteke sem že počistila pa nič bolje. Grem na lov za temi horsiti na priporočenilink.

Tnx
Tajna

pa si izklopila tam na Moj računalnik, da ti izbrisanih datotek ne shranjuje? Kako se že reče tistemu?

Seveda konjičke in črvičke loviš v varnem zagonu…

Ja žal sem bolj laik in brez natančnih navodil varnega zagona ne znam narediti. Žal:(((

bo moral v ordinacijo na pregled ali celo v bolišnico? Bomo še videli.

Varni zagon:
Ponovno zaženi računalnik in od samega začetka prični pritiskat tipko “F8”;
pokaže se menú, v njem se pa pomakneš na “Safe mode” in stisneš enter.

Marsikdo ima probleme s to “F8” tipko, sploh če tega še ni delal – to je ena možnost varnega zagona.
Druga je pa bolj po “šolsko” napisana – predvidevam, da imaš Windows XP.

Lp, Lady L

v googlu vpiš free online trojan scan, to je še najhitrejša rešitev. tam pa si izber stran na kateri boš skenirala

AVG je slab AV oz približno tam nekje kot Norton AV. Dokler nimaš okužbe, je itak vseeno kaj imaš. Oba sta slaba, ko imaš okužbo, saj že prevečkrat nista znala narediti kaj drugega kot samo opozoriti na okužbo ali celo niti tega ne! Sem že videl primere, ko je AVG rekel, da je sistem čist in je bil okužen s trojancem in botom!

Zato je pa treba uporabljat še druge programe, kot so Ad-Aware, spybot itd.

Hvala za nasvete. Zanimivo da mi trojanca niti Panda ni zaznala (kupljen), le AVG. ko pa pregledam računalnik z Ad aware programom mi najde okužene cocije in jih da v karanteno. Potem to kar je v karanteni zbrišem, zbrisala sem tudi že vse cocije s PC-ja in Temporare internet file. Vendar ko se naslednjič konektiram na net se mi spet pojavi virus. Morebiti moram naštimati večjo varnostno zaščito.

aha dala sem na PC požarni zid, potem pa mi je blokiral internet, tako, da sem ga morala izklopiti, da sem sploh lahko prišla gor. Uporabljam večinoma ene in iste strani!
vala in lep dan vsem!

Tajna

Hojla vsem!
Najlepša hvala za nasvete, vendar ta od barona mi je bil najlažji. sem že opravila scen preko neta. Bomo videli a je bil uspešen.!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close