Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija lexar jumpdrive ne dela vec

lexar jumpdrive ne dela vec

Prej je delal, potem je nehal. Dela na drugih racunalnikih, na tem enem, ki ima windows xp, pa noce. Sicer ga racunalnik zazna, ga najprej prebere in napise kateri fajli so na njem, potem pa zamrzne in noce vec prebrati. V properties pokaze, da je na jumpdrivu 0kb podatkov in tudi 0kb prostora. Kaj to pomeni? Kako da na drugih racunalnikih dela? Poskusila sem z driverji ampak ta napravica jih ocitno sploh ne rabi. Help!

Na xpjih res ne potrebuješ nobenega driverja. Če zadeva deluje na drugih računalniki, potem imaš lahko probleme z usbjem. A imaš kako drugo usb napravo da sprobaš če deluje pravilno. Ali pa če vtakneš zadevco v drugo usb vtičnico?

hmmm, sem ze poskusila sosednjo usb vticnico, na kateri je sicer tipkovnica, pa tudi ne dela (tipkovnica dela na obeh). Device manager javlja, da zadeva deluje brezhibno.. problem je samo, da ne :))) Kako lahko se drugace preverim, ce je kriva usb vticnica?

se to, trdi disk na tem racunalniku z wins xp bi moral imeti 200G, kaze pa, da ima le 14G prostora.. na zacetku je bilo to OK. Zakaj bi se potem zmanjsalo? Na disku ni velikih fajlov. V servisu so rekli, da so windowsi narobe nalozeni (??)

hehe, čudn tale servis 🙂

Kaj imaš na disku ne vem, ne bi pa smelo kar zgint 150G prostora na disku, pa kokrkoli so že windowsi naloženi. Če greš na My Computer in z desno miko klikneš na tvoj disk in si izbereš properties boš točno videla kako velik je disk in koliko prostega in zasedenega prostora je gor.

A drugje ti pa tisti usb gizmo deluje normalno?

hehehe saj ne bos verjel, tisto je ocetov racunalnik in ko sem poslusala kaj naj bi bilo narobe, se mi je kar zdelo… itak, da ima se disk F na katerem je manjkajocih 100G.

usb gizmo pa dejansko ne dela in dejansko nihce ne ve zakaj. Poskusal je ze en racunalnicar, pa nima pojma. Zacelo se je pa tako, da je en drug usb gizmo (imenujva ga A) nehal delati na enem drugem racunalniku. Potem so gizmo A prinesli na prej omenjeni racunalnik z wins xp, na katerem je prej vse ok delalo, in, glej ga zlomka, gizmo A ne dela in potem tudi gizmo B ne dela. Torej imamo dva PCja na katerih ne delata dva gizma, na vseh ostalih pa vse dela ok. Zdi se mi, da se vse skupaj norca dela iz mene. (servis pa iz mojega oceta, ki mu izgine 100G, hehe)

ps imamo tudi gizmota C in D, ki pa povsod delata ok in se ju ta gripa ni prijela.

ps niso virusi, nikjer ni nobenega virusa

Ja res čudno tole. Bi še zastopil, da tudi gizmota C in D ne bi delala na računalih A in B, ali pa da gizmota A in B ne bi delala nikjer.

Sicer se pri teh gizmotih rado tudi zgodi, da se pofedlajo headerji, posebej če jih prenašaš po različnih napravah ali delaš kake boot varjante in podobno.

Če računalo zazna gizmota potem poskusi s temlelem orodjem , ki sformatira key in naredi restore headerjev.

p.s. A si ti iz 1357?

Iz l. 1357, aha, mah mi raste na glavi (zelen!) :))

a ta programcek samo zazenem, ko je gizmo prikljucen na racunalnik? da ne bo sformatiral cesa drugega ?!

Zal programcek ne dela. Instaliral se je, ko pa ga poskusim zagnati napise, da manjka kernel32.dll…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close