zdej jepa že preveč …. Word + velikost lista
V wordu delam en dokument, ki bo sestavljen iz večih posameznih dokumentov.
No, vse te dokumente na roke kopiram v tisti “the” dokument, ki bo sestavek vseh malih dokumentov.
Problem: vmes se je nadu en dokument, ki ima širši list (če imam pogled->postavitev tiskanja je ta dokument za cca. 0,5 cm širši, glede na ravnilo zgoraj, 0,5 cm širši v vsako stran. s tem hočem povedati, da je besedilo poravnano v isto linijo, samo list je širši).
Pogledala sem že velikost lista, robovi, tray, vse je isto. A lista sta različne širine! Pomislila sem tudi na zoom, pa imam pri obeh 100%, pa je eden še zmerej širši.
Ali mi zna kdo pomagati, kako zožati list?
Hvala!
Maruša
Maruša, če nekaj sprašujejš potem poiskusi biti malo bolj natančna, saj so zelo redki tisti, ki znajo brati misli na daljavo…
Recimo, kaj je to del – je s tem mišljen odsek?
Ali to da je stran “široka” pomeni, da je postavljena počez (Landscape)?
Če imaš v dokumentu več odsekov in so nekateri postavljeni pokonci (portrait) in nekateri počez (landscape), rešitev ni tisto, kar sem ti opisal, temveč da za vsak odsek enotne lastnosti nastaviš posebaj (lahko si pomagaš tudi z izbiro – od te točke naprej).
Ampak, kot sem že zgoraj napisal, če bi mi že pri vprašanju napisala več informacij, bi dobila tudi popolnejši odgovor.
Konec koncev ne more škodit, če nam zaupaš katero različico worda uporabljaš.
LP, Dir
Čaw!
Naredi zoom namesto 100 na širino strani.
Če pa to ne deluje pa poskusi tako:
Če veš kje maš zgoraj ob listu,tisto neko ravnilo,pa maš na ravnilu neke kocke, znake, primi z miško te ˝kocke˝ in jih tako dolgo vlači zdaj eno levo,desno, da boš imela vse v wordu iste širine.
Če pa še to ne deluje pa stisni desno tipko miške in pojdi na last. širine strani,če maš.Jaz man,veliko pa nima tega.
Ajd oglasi se kaj!
Mojca
P.S.Piši kaj na : mojroz@yahoo.com
Mojca, kot sem že zgoraj napisala, sem zadevo poštimala … nočem izpasti nesramna, ampak se mi ne zdi pošteno, da se eni še kar naprej trudite mi pomagati, če je zadeva pošlihtana ;-))
Tako da hvala za vse odgovore in pomoč, ko bo pa spet kak problem, pa nadaljujemo!
LpMarusa
P.S. A se midve poznava?
Forum je zaprt za komentiranje.