Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zdej jepa že preveč …. Word + velikost lista

zdej jepa že preveč …. Word + velikost lista

V wordu delam en dokument, ki bo sestavljen iz večih posameznih dokumentov.
No, vse te dokumente na roke kopiram v tisti “the” dokument, ki bo sestavek vseh malih dokumentov.
Problem: vmes se je nadu en dokument, ki ima širši list (če imam pogled->postavitev tiskanja je ta dokument za cca. 0,5 cm širši, glede na ravnilo zgoraj, 0,5 cm širši v vsako stran. s tem hočem povedati, da je besedilo poravnano v isto linijo, samo list je širši).

Pogledala sem že velikost lista, robovi, tray, vse je isto. A lista sta različne širine! Pomislila sem tudi na zoom, pa imam pri obeh 100%, pa je eden še zmerej širši.

Ali mi zna kdo pomagati, kako zožati list?

Hvala!

Maruša

Datoteka->Priprava Strani
Določiš lastnosti strani (predvsem robove in Velikost papirja pod zavihkom Papir), izbereš Uporabi za: Cel dokument in klikneš V redu.

LP, Dir

Spet ti ja 🙂

Takole, simple kot pimple: z odsekom. S prelomi odsekov lahko posameznim odsekom prirediš različne nastavitve lista, npr. eno ležečo tabelo v svojem odseku – ostale strani pa ostanejo pokončne.-

Enostavno maruša, kajne? Pa na zdravje. A si ti tam pri L & L? 🙂

Sorry zdej, površno sem prebral vprašanje, pravilno ti je odgovoril Mr. Dir.
Sedaj pa hitro na sneg 🙂

Dir, problem je, k so nastavitve v obeh dokumentov čist iste, enake.

A se ti robnik ne pusti premaknit. Označi besedilo, ki striže in ga z robnikom spravi v normalne okvire.

Vseeno sem probala, očitno je vseskup sesula tista funkcija: uporabi za ta odsek. Spremenila v cel dokument in sedaj šiba k strela!

Še enkrat hvala!

Mislim, da bo dost za danes ;-))

P.S. Tajfun, ja sem tista. Ti lahk kej pomagam ;-))

Seveda lahko Marusa, kar pridi, lopat imam še nekaj 🙂 Pa šnopčka tudi…
Zna biti, da bom popoldne še kakšen štrudel dobil.

Oooo, a tokrat ti častiš ;-))

no takole gre vse skupaj

ko boš kopirala dokumente na tvoj “the” dokument, dap pri urejanju posebno lepljenje in nato neoblikovano besedilo…

Res je, da boš morala vse skupaj še malo oblikovat (bold,…), ampak bo pa vse enotno! 🙂

Veliko sreče

Bo kar prava tista varjanta … da uporabi za cel dokument. Vprašanje: na nekaterih delih je to prijelo, sedaj sem pa pri enem, ki mi Uporabi za cel dokument noče upoštevati. Skos mi nazaj meče na Ta odsek. Seveda je stran široka!

Maruša, če nekaj sprašujejš potem poiskusi biti malo bolj natančna, saj so zelo redki tisti, ki znajo brati misli na daljavo…

Recimo, kaj je to del – je s tem mišljen odsek?
Ali to da je stran “široka” pomeni, da je postavljena počez (Landscape)?

Če imaš v dokumentu več odsekov in so nekateri postavljeni pokonci (portrait) in nekateri počez (landscape), rešitev ni tisto, kar sem ti opisal, temveč da za vsak odsek enotne lastnosti nastaviš posebaj (lahko si pomagaš tudi z izbiro – od te točke naprej).
Ampak, kot sem že zgoraj napisal, če bi mi že pri vprašanju napisala več informacij, bi dobila tudi popolnejši odgovor.

Konec koncev ne more škodit, če nam zaupaš katero različico worda uporabljaš.

LP, Dir

Dir, hvala za tvoj trud. Si že v prvo ugotovil, kaj mi je sesuvalo word, v drugem mojem problemu, je bila pa kriva moja šlamparija. Namreč, v tistem delu dokumenta, ko mi ni hotelo prijeti “Uporabi za cel dokument” sem namreč imela drugačne nastavitve papirja.

Vse štima!

Hvala!

LpMarusa

Čaw!
Naredi zoom namesto 100 na širino strani.
Če pa to ne deluje pa poskusi tako:
Če veš kje maš zgoraj ob listu,tisto neko ravnilo,pa maš na ravnilu neke kocke, znake, primi z miško te ˝kocke˝ in jih tako dolgo vlači zdaj eno levo,desno, da boš imela vse v wordu iste širine.

Če pa še to ne deluje pa stisni desno tipko miške in pojdi na last. širine strani,če maš.Jaz man,veliko pa nima tega.

Ajd oglasi se kaj!

Mojca

P.S.Piši kaj na : mojroz@yahoo.com

Mojca, kot sem že zgoraj napisala, sem zadevo poštimala … nočem izpasti nesramna, ampak se mi ne zdi pošteno, da se eni še kar naprej trudite mi pomagati, če je zadeva pošlihtana ;-))

Tako da hvala za vse odgovore in pomoč, ko bo pa spet kak problem, pa nadaljujemo!

LpMarusa

P.S. A se midve poznava?

BTW: Kaj pa ima zoom z nastavitvami strani in papirja? Prav nič. Zoom se nanaša le na pogled na zaslonu in nima zveze z obliko strani ali končnega izpisa na papirju.

hehe, a ti lohka še jaz kejlele pomagam? 🙂

Sicer pa Mojca zgleda pozna vsaj pol table tukej , me prav zanima, če ji lohka tud jaz kej pišem :))

oooo, lejgale … pa sej sem imela tudi tebe v mislih, brez skrbi, sam sej veš, tebe bi za kej drucga ponucala … pa da ne bi kdo kej mislil… hmmm je pravi stručko za nekakšne druge računalniške zadeve. Raje ne bom napisala, da ne boš imel pol prevelik promet meni v škodo ;-))

Si kej lačen?

LpM

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close