Kreiranje particij pri win XP težava NUJNO?
Imam eno težavo pri kreiranju particij pri inštalaciji win xp:
zažanem boot win xp potrdim F8 licenco enter najprej pobrišem particijo nato kreiram dve particiji vsaki 50% se pravi vidim sedaj C in D kot raw nato se postavim na da in enter izberem quick ntfs napiše sedaj se bo formatiral C ( ne napiše d čeprav sem ga izbral) gre format skozi in esc napiše c ntfs d (raw) in če sedaj potrdim c gre kar inštalacija in če tudi potrdim d gre inštalacija vendar na d:
kje sem zamočil
Pišuka, ste pa res postali mojstri za postavljanje vprašanj. Vse težje vas je rezumet 🙂
Zbriši obe particiji in ju na novo kreiraj.
Formatiraj sam particijo C in nanjo namesti Winse, partciijo D boš formatiral kasneje iz windowsov.
Lahko da si že prej kdaj čaral s particijami in nameščanjem XP-jev čez obstoječe, pa imaš malce pobrkljane oznake particij. Vendar – pri popolnem formatiranju z boot cd-jem, ki ga omenjaš, ne bi smelo biti zapletov.
Tajfun e točno to sem hotel slišati fora je v tem da ustvarim particijo c in d naložu xp je bom na c, spraševal pa sem kako tudi d formatirati preden da zadevco naložim na c (beri začnem inštalirat xp-je), ker si rekel razdeli particiji na c in d ter formatiraj sam particijo c in nato v winsih še d sem to tudi storil in zadevca zaenkrat dela bp.
Forum je zaprt za komentiranje.