Najdi forum

Kam izginjajo moji MB???

Mesečno imam omejeno internetno porabo MB. Pred dnevi sem ugotovila, da mi je NEKAJ “popapalo” skoraj 300 MB v 4. dneh!!!!!! Kaj bi to lahko bilo? Mogoče Win update (ker sem takrat ravno resetirala računalnik in na novo naložila Win2000)? Kaj bi še lahko bilo?
V ponedeljek bom naročila izpisek (Mobitel), ampak moram nanj počakati še skoraj en mesec, mene pa je zdaj strah sploh biti na internetu, da si ne naredim astronomskih dodatnih stroškov.

Težko rečt, ti pa svetujem instalacijo pravega požarnega zidu, kjer boš lahko programom nadela vajeti in ti odločila, kateri se lahko potepa po svetu, kateri pa naj čepi lepo v tvoji škatli.Sam se zadovoljen z Zone Alarm Pro.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Resno dvomim, da WinUpdate porabi kar 300 MB?

Imam podobno izkušnjo:

Konec januarja sem v samo pol minute na mobilnem internetu nabila dobrih 10MB prenesenih podatkov – v samo pol minute!!! Pojma nimam kako in zakaj, saj sem takrat čekirala le svojo e-pošto. Na naročenem izpisku je bila oznaka “neznana številka”, Mobitel je reklamacijo zavrnil. Deklica na tehnični pomoči je izjavljala, da je to nemogoče, da je pa res, da nekaj vzržujejo omrežje ampak da se to vseeno ne bi smelo zgoditi.

Predvidevala sem, da je možno, da se mi je naredil kakšen avtomatičen update kakšnega AntiVir programa. Čeprav rahlo dvomim, saj ima AntiVir update datoteke velike cca 2-3MB, poleg tega je bila hitrost prenosa podatkov neznansko velika za UMTS 🙂

Notesnik, na katerega sem imela priklopljen telefon kot modem sem tudi preverila z vsem možnim, takrat nisem imela ne virusov, ne trojancev, ne dialerjev, nič… požarni zid in AV zaščita vse bp… vse čisto …

V glavnem… sedaj VEDNO nadziram porabo sproti, vedno ko sem na mobilnem internetu imam vklopljen števec in preverjam, kako in kaj.

Do sedaj se še ni ponovil tak hiter stampedo podatkov, ponavadi v nekaj urah surfanja po tehle forumih in dostave pošte porabim tam 3-5MB.

Moj nasvet torej, žal za nazaj ne pomaga, a vseeno… vedno ko si na internetu, sproti preverjaj števce in sproti pregleduj svoj računalnik!

“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

10 MB v pol minute? No vidiš, zato meni ne gre v račun teh 300 MB v 4. dneh. Kakšen števec uporabljaš? Misliš na program, ki si ga dobila zraven ali kakšen drug program?

Kadar priklopim moj GSM telefon kot modem ali kadar s telefonom surfam po netu ali berem e-pošto, grem lepo na mojem telefonu v meni “Povezovanje”, “Nadzor povezav” in tako sproti spremljam povezavo, kako paketki šibajo sem in tja.

Tako sem zadnjič tudi dokaj hitro ugotovila, da je 10MB huuudo prehitro preveč in sem povezavo tudi takoj prekinila.

Je pa zanimivo, da se števec na telefonu za par 100k razlikuje od tistega na računalniku. Ampak ni bistvene razlike. Pazim, da sem mesečno pod 195MB, pa ni problema (v paketu imam namreč 200MB podatkov).

Seveda zgornje nastavitve veljajo za moj tip telefona, ne vem pa, kako je s tem konkretno na tvojem.

Mesečno skupaj pa spremljam internetno porabo na telefonu, na “Dnevnik”, “Paketni prenos”, kjer imam podatke o vseh poslanih in prenešenih podatkih za zadnjih 30 dni.

“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

Hvala za tvoja odgovora. Sicer uporabljaš drugačen paket (jaz imam kartični mobitel, ki ga vtaknem v notebook), si pa mi dala idejo in smo že našli števec, ki te opozori na vsak porabljen MB.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close