Najdi forum

dva winsa ?

Imam eno vprašanje.

Ko sem na novo formatiral disk, ter ga razdelil na dve particiji, se mi je po pomoti win XP naložil na napačno particijo (D), torej na tisto, katero nisem hotel.

Zato sem potem še enkrat naložil XP-je na drugo, torej C particijo. Potem pa sem v windowsih, formatiral D particijo, torej, da sem zbrisal tisto mapo Windows.

Sedaj windowsi sicer delajo brez problemov, vendar, ko računalnik prižgem, se mi prikaže meni, kjer lahko izberem, kateri windows hočem zagnati, torej, kot, da bi imel dva OS-a gor.
Čeprav, ju seveda nimam, saj sem, kot sem omenil, formatiral D particijo.

Sedaj me zanima, če je kako možno to odstraniti, da me ne bi ob vsakem zagonu spraševal, kateri win hočem zagnati ?

Poskusi v Lastnostih od Moj računalnik, Dodatno, Nastavitve v Zagon in obnovitev.
Saj se boš znašel.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Jaz ne bi zbrisal drugih win, meni so dostikrat rezervni rešili situacijo, ko “primarni” niso delali kot je treba in sem uporabil rezervne, prve pa popravljal ko sem imel čas.

V bistvu nisi postopka instalacije “peljal” prav, nisi formatiral c:, ampak si vse skupaj povozil. Od tod ta štala.

Kakor koli se človek naprej igra, izgubi več časa kot da instalacijo opravi na novo. In to ti priporočam.Robert1 napisal:

> Imam eno vprašanje.
>
> Ko sem na novo formatiral disk, ter ga razdelil na dve
> particiji, se mi je po pomoti win XP naložil na napačno
> particijo (D), torej na tisto, katero nisem hotel.
>
> Zato sem potem še enkrat naložil XP-je na drugo, torej C
> particijo. Potem pa sem v windowsih, formatiral D particijo,
> torej, da sem zbrisal tisto mapo Windows.
>
> Sedaj windowsi sicer delajo brez problemov, vendar, ko
> računalnik prižgem, se mi prikaže meni, kjer lahko izberem,
> kateri windows hočem zagnati, torej, kot, da bi imel dva OS-a
> gor.
> Čeprav, ju seveda nimam, saj sem, kot sem omenil, formatiral D
> particijo.
>
> Sedaj me zanima, če je kako možno to odstraniti, da me ne bi ob
> vsakem zagonu spraševal, kateri win hočem zagnati ?

Ne begajte fanta, iz osnovnega menija se samo izbriše nepotrebni ostanek drugih windowsov – kot je že lepo razložil Wega.

Tudi obratna pot je možna: nekdo, ki je na novo namestil windowse, je po nameščanju izgubil ta osnovni izbirni meni, čeravno so Windowsi nameščeni še vedno na obeh diskih ali particijah. Res pa je pot do ponovne vzpostavitve izbirnega menija v tem primeru daljša.

Sem se znašel.

Je pa res, da mi obsojanje nič ne pomaga. Zato res nisem vprašal, da mi me nekdo kurcal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close