Najdi forum

Bom se enkrat poskusila, ce mi bo zdaj kdo odgovoril, ko ze berem te zadeve z Mulo. No, in ko sem to brala, mi je svanilo, da imam mogoce problem prav zaradi XP-jev. Prej sem imela gor 2000, zdaj imam nov PC z XP-ji in se mi Kazaa nikakor ne poveze. ce bo kdo tako prijazen in mi odgovoril, lepo prosim za navodila za budale, ker ce mi recete, da moram odpreti porte na pozarnem zidu, lahko teoreticno priblizno vem, kaj je to, ne znam pa tega narediti. Pa lepo prosim, ce lahko dobim taka navodila, da ne bom virusov notri spuscala, ceprav imamo na vratih serverja, pa tudi potem na celotnem intranetu kar precej dobro zascito.

Hvala.

Janja

Ker ne vemo dosti o vaši mreži in kako je poskrbljeno za varnost v njej, ti težko kaj konkretnega tule napišem. Niti ne vemo, kater požarni zid imaš/imate in kje, ali ga imaš ti na računalu, ali imate nekje router??

Če se je vaš sistemc(oz njegovi šefi) odločil, da vam ne pusti uporabljat kaze, potem vam lahko pač zapre komplet promet do teh stvari in v takem primeru boš težko karkoli ukrenila.

Po moje sistemc tega ni naredil, ker sem na starem racunalniku zadevo lahko uporabljala. Kako pa lahko preverim (razen ustno), ce je slucajno to naredil, ko je videl, da imam nainstalirano Kazaa-o?

No pustmo pol zdaj sistemca še namiru pa najprej poglej če imaš xpjev vgrajeni firewall omogočen, pa ti ta dela sive lase.

Kako to pogledaš je lepo opisano tule , ti samo povej, če imaš tisto kljukico ali ne.

Naj najprej povem, da imam na žalost nemške windowse, zadeva pa je sledeča:
tam, kjer morajo biti (angleško) naslednji trije podlisti: General, Authentication, Advanced, imam jaz le dva: “Allgemein” (to je verjetno General) in “Authentifisierung”. Torej tretjega “General” ni. Ima to kaj zveze z administratorjem, da sama tega ne morem štelat?

Torej v drugem podlistku, če sploh kaj pomaga, so sledeče zadeve:
pokljukano je:
– IEEE 802 1x … (+ preostala solata)
– .EAP Typ: Smartcard oder andeer Zertifikat
– spodaj je pokljukana predzadnja azdeva (zadnja ne)

Pismu, cisto bosa sem ratala: zgodili so se mi XP-ji, dogaja se mi nemscina, ki je pri Windowsih sploh nisem navajena, in dogaja se mi administrator. Vse novo zame in sem cisto zmedena. Poleg tega pa se Kazaa, ki jezame tudi nova.

Pa kaj se sploh mučiš s Kazoo, ko je toliko bolj luštnih p2p programov, pa še hitreje boš vse potegnila dol. Upam, da poleg ‘nemških’ winsow nimaš tudi 28 kb modema?

Povabi enga frenda / frendico na čaj, pa ti bo porihtal čarunalnik kot se šika.

Pri nemščini sem tud jaz čisto zmeden, vendar se ti res dogaja administrator 🙂

Tvoj uporabnik zgleda nima zadosti pravic, zato vidi le 2 jezička in v tem primeru sama ne boš mogla kaj dosti ukrent. In zdej pa pride na vrsto sistemc 🙂

Aja še tole, sicer je res že kar nekaj drugih boljših P2P programov, ampak boš mela z drugimi iste težave.

Saj jaz bi z veseljem uporabila ucinkovitejsi in varnejsi program, ce bi se na to kaj spoznala. Glede 2 jezickov – potem je 100%, da je to sistemc? Moram verjetno zbrati pogum in ga to povprasati? Predstopnje ni?

Predstopnje ni, tako da začni kar pogum na kup metat 🙂

Pa da te še malo pripravim na vse skupaj, sistemci so ene čudne žvali in se ponavadi ne dajo kar tako prepričat, tko da good luck 🙂

Hmmm, po moje bom raje kar sluzbo menjala.

Hvala za vso pomoc, ki jo tu nudis.

Janja

hehe, mah saj tko hudo pa spet ni.

Tisto o sistemcih sem se malo pošalil, je pa res, da je pač njihova skrb varnost računalniškega sistema. In ker se preko teh P2P programov pretaka tudi precej virusov, se ponavadi onemogoči delovanje teh stvari.
Pa tudi nadrejeni pritiskajo nanje, da se zapira dostop do stvari, ki niso povezane z delom, ker zaposleni pač preveč visijo na netu in ne počnejo tega kar bi morali.

Huh, moram nehat o tem govorit, da ne bo moj nadrejeni men zaprl dostop do med.over.neta :))

Sicer bo bi bilo pa verjetno v drugi službi podobno kot v tej, razen če se ne boš potegovala za mesto sistemca 🙂

A ves, če bi se lahko za mesto sisetmca potegovala, potem tu ne bi spraševala takih bedarij. 🙂

zdravo

bral sem forum in zasledil janjino pismo da se ne more povezat na kazoo. jaz imam isti problem. računalnik dokler ga nisem nesel na servis in mi niso formatirali disk je bilo vse ok, mi je delala elektronska pošta, vsi programi kjer se pobira razne mp3, filmi…

ko pa sem računalnik nesel na servis so mi ga formatirali disk in ponovno naložil win xp prof. od takrat mi ne delajo programi kazaa, dc++, outlook express,msn … nanje se nikakor ne uspem povezat. najbrž je res kaj v zvzevi z požarnim zidom da mi blokira dostop.

internetno stran ki ste jo dali Janji sem jaz pogledal v svojem rač in ugotovil da tam tiste kljukce nimam.

naj še povem, da računanik uporabljam doma in da ni nikakor nobene možnosti , da bi mi kakšen šef blokiral dostop do določenih strani,

hvala za pomoč

Verjetno so ti vseeno namestili enega izmed požarnih zidu.

V Taskbaru v trayu pojdi z miško na tiste male ikonce in pusti miš toliko časa na njih, da ti napiše kaj zaeni programi so to. Prepiši jih sem, pa bomo videli.

Kje pa se nahaja taskbar in tray. v nadzorni plošči alil kje drugje?

Taskbar je un trak v spodnjem delu zaslona(ki se lahko skrije in prikaže, ko greš z miško na spodnji del zaslona), kjer imaš na levi strani gumb Start, v sredini imaš odprte programe, na desni pa je tray, kjer so notri ponavadi ene ikonce.

v trayu mam te programe:

1. trend micro pc cillin 2005
2. HP digital imaging monitor
3. MSN
4. Local area connection- a netowork cable is unplugged
5. volume
6. safely remove hardwere
7. ikonco ATI

1. 2. in 6. so se mi kasneje prikazali, ker sem te programe inštaliral po tistem ko računalnik prinesel s servisa. ostalo so mi naložili na servisu.

Če imaš Internet preko ADSL ali kabelske, bi morala po moje biti računalniška mreža vklopljena (pod točko 4 piše, da je kabel odklopljen).

ni imam navadni dostop, pod točko 4 je križec na ekran

Pc cillin, ki je sucer antivirusni program ima vgrajen tudi firewall, drugega firewalla pa tukaj ni videt.

Kako točno v pc cillinu pogledaš ali imaš omogočen firewall ne vem, ker pač ne uporabljam tega antivirusa, upam, da ti pove kdo, ki ga ima.

Kaj pa je to navadni dostop?

Imaš v računalniku modem (ali vmesnik ISDN) in tega priklopljenega na telefonsko linijo?

Morda so ti na servisu vklopili firewall, ki je že del WinXp Pro, ali namestili Sp2 (service pack 2) za WinXP, ki ima požarni zid vklopljen že privzeto.

Kateri SP imaš, vidiš z desnim klikom na ikono My Computer, potem izbereš properties.

da v računalniku mam modem in ta je pirključen na telefonsko linijo. naložen pa imam sp1.

če so mi na servisu vklopili požarni zid, kje ga potem lahko sklopim?

mar-k nekoč napisal:

>
> internetno stran ki ste jo dali Janji sem jaz pogledal v svojem
> rač in ugotovil da tam tiste kljukce nimam.

A si ti gledal točno tako kot je tam na tej strani?
Če dostopaš preko modema, potem moraš pogledat to pri Dial-up povezavi (tista, ki ima spodaj napisana ime tvojega modema) in ne pri LAN or High-Speed.

ne sem gledal za mojo povezavo

Potem pa še edino če je firewall res v pc cillinu, samo tu ti pa jaz ne znam svetovat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close