Najdi forum

Monitor(spreminja barvo)

Najprej lep pozdrav.Mene pa zanima zakaj mi monitor kar od sebe spreminja barvo.Enkrat je popolnoma bel,potem pa popolnoma rumen.In na koncu se spet spremeni v normalno belo barvo.Kaj lahko od tega pričakujem.A bo pregoru.
Zanima me kaj je narobe.Hvala za odgovor.

Ena varjanta je, da ti bo monitor crknil po cca 0,5 – 1 leta. Lahko tudi kasneje…

Druga varjanta pa je, da kabelj, ki povezuje racunalnik in monitor ni dobro pritrjen. To se scasoma zgodi… Pomoje je to to.. 🙂

Povej, ce se je stvar uredila.

nisi pa povedal-a kakšen monitor je to katodni (CRT) ali LCD???

monitor je navaden.

Torej ni nic bolje, ce si kabelj malce prerukala in bolje pritrdila?

ja verjetno top ne dela tako kot mora?

To se je tudi meni že zgodilo in sem najprej posumila na kabel, jasno. Izkazalo se pa je, da je bil krivec nenaden padec napetosti.

Kaj pomeni “ja verjetno top ne dela tako kot mora?” ?

Prosim, da ne tipkas s polnimi usti!

In kaj katodna cev sploh je? Katodna cev je lijakasta vakumska cev na las podobna elektronki, le da ima naluknjano anodo, ki ji pravimo tudi maska. Za masko je fosforni premaz. Ko katoda oziroma elektronski top izstreli elektron ta pride do maske, le ta pa ga usmeri v eno od svojih številnih lukenj. Tako elektron pride v stik z premazom, posledično premaz zažari v barvi fosforja (rdeči, zeleni ali modri barvi). Tako se oblikuje končna slika, ki jo pravkar gleadte na zaslonu.

Katodne cevi so bile včasih zelo ukrivljene, danes pa ima veliko monitorjev plosko katodno cev. Pri monitorjih s plosko katodno cevjo je najpomembnejša stvar odboj okoliške svetlobe, zaradi česar je delo na monitorju, ki ima plosko katodno cev bolj prijetno in manj utrujajoče od dela z monitorjem ki ima ukrivljeno katodno cev. Verjetno bo kmalu nastopil čas, ko bodo proizvajalci prenehali z izdelovanjem ukrivljenih katodnih cevi. Sony že nekaj časa izdeluje samo monitorje, ki imajo plosko trinitronsko cev.

Dovolj jasno?

Aja TOP… ok pa napisi top!

nikoli ne razmišlaj v angleščini :))) Lojze moj!

hehe Lojze, a si ga ti mal PIL al kaj? :))

Ne PIL, pil!! ;-))

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close