Najdi forum

Internet zmrzuje

Tole se mi dogaja, ko sem na netu (včasih po par klikih na internetu, včasih zdrži deset minut, včasih uro – imam WIN Xp, navaden zunanji modem): kar naenkrat me računalnik prijazno obvesti, da spletna stran ni na voljo brez povezave, ikonca za internet desno spodaj zgleda še ”živa”, kliknit nanjo pa ne morem in povezave ni. Ko se hočem ponovno priklopit, pa povezava ni možna. Tule mi včasih vse skupaj zmrzne in moram računalnik resetirat, včasih pa lahko zaprem vsa okna interneta in vse ostalo, razen interneta, normalno dela naprej. Če se hočem ponovno priklopit na internet, pa moram restartat računalnik. Računalnik stalno čekiram z ad-aware, pred par dnevi sem si namontirala še antivir (ki je našel 2 okuženi datoteki in ju zbrisal in je zdaj OK) in spyboot (ki je tudi nekaj našel in zbrisal). A je možno, da je kljub temu še kje kak virus? A je mogoče kriv modem (star več kot 6 let)? Ravno sem začela razmišljat o ADSL-u, ampak, če je z računalnikom kaj narobe in me bo tudi tam ”metal dol”… Na pomoč, strokovnjaki!

LP, M

Če imaš tudi Windowse nameščene že nekaj let, predlagam ponovno namestitev. Vzame sicer nekaj uric, ampak se splača.

Windowsi + računalnik je staro cca pol leta (pa ni vsak dan v uporabi). A misliš, da so windowsi krivi? Na koncu mi bo še žal, da sem zamenjala 6 let staro mašino z win95, res je bila zadeva malce bolj počasna, ampak ni bilo pa nikoli enega problemčka!

LP, M

Če je računalnik nov, je stvar drugačna. Res pa je, da tudi v pol leta lahko z njim marsikaj zgodi, kar lahko moti normalno delovanje.

Se spominjaš, kdaj so se začele pojavljati težave, ki si jih omenila? Če nisi nameščala velikega števila novih programov, si boš morda lahko pomagala z obnovitvijo sistema na zgodnejši čas. Obvnovitev sistema najdeš med Pripomoćki … Sistemska orodja. Sistem lahko obnoviš na datume, ki so poudarjeni. Izgubila boš le programe, ki si jih namestila po tem datumu.

Starega računalnika pa naj ti ne bo žal, stvari gredo hitro naprej. Težave se seveda povečujejo, a jih kar uspešno premagujemo, mar ne? Nekateri sicer brez pogostega formatiranja delajo s pc-jem v daljšem obdobju, drugi spet so kar prisiljeni na pogostejše ponovno nameščanje Oken in ostalih programov. Pogosto je kriva neprevidna raba internetnih storoitev, nameščanje nepreverjenih programčkov, večkrat pa tudi posamezni programi in sestavni deli računalnika, ki povzročijo težave ali neskladje.

Skratka, vse je relativno in odvisno od posameznega primera. Podobno kot pri ljudeh, saj vidiš, da so zadnje viroze prejecejšen del Slovenije spravile na kolena oz. v postelje.

Zgleda, da bo treba malo ”šarit” po računalniku, oziroma dobit nekoga, ki to obvlada bolje, kot jaz – sem upala, da mi bo kdo rekel, naj si nabavim nov modem, pa bo. No, ja, mogoče se bom pa še kaj novega naučila.

LP, M

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close