Najdi forum

Stran v Excelu

Živjo!
Sem slišala, da je tu gor veliko dobrih mojstrov in upam, da mi boste pomagali.
Zanima me sledeče:
V programu excel pišemo račune, ponudbe… Rada bi nastavila stran tako, da se mi glava računa, v kateri je naš logotip, tel.št itd, ne bi premikala a, da bi se na koncu lahko vse skupaj natisnilo.
Upam, da veste kaj hočem 🙂

Hvala in lep dan

Goga

Premikala kje? Na zaslonu ali na papirju? Je ta glava spodaj ali je zgoraj? Ali jo imaš nastavljeno v footnotes ali kar prosto, nad tabelcami? Imaš glavo že nastavljeno v template-u (predlogi) ali jo vsakič znova vstavljaš?

Malce te res ne razumem :)))

“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown

Hmmm ok 🙂

Na zaslonu, da se ne premika in da mi je ne bi blo treba vedno znova vstavljati.. to ja .-) Glava je pa zgoraj. Tko bi moglo pridet, ko en samosvoj okenček v katerem je samo ta glava. Tak nekak

Se mi je zdel, da ne bo vse tako jasno sam nisem nek maher v tem.. Počasi 🙂

Veš da ni problema. Z veseljem pomagam, če vem :))))

Takole, če potrebuješ zadevo le na zaslonu:

Desno vidiš trak za pomikanje po tabeli. Tik nad puščico desno zgoraj (nad trakom) je en tak micen siv pravokotniček. Ko se z miško postaviš nanj, se puščica miške spremeni v dve majhni vodoravni črtici s puščicama gor in dol. Klikni levo tipko miške in ga lepo pelji navzdol, tako da gre čez celo glavo. Vidiš debelejšo sivo črto? Tako boš imela glavo vedno na zaslonu, spodaj pa se bo vse ostalo vozilo posebej.

A je to to?

Aha, pa še to- da ne bi bilo treba vedno znova glave vstavljati… Najbolje bi bilo, da si narediš t.i. template ali predlogo (če imaš SLO Excel).

Ful fint, nasvetov in namigov, kaj lahko še narediš v Excelu, lahko dobiš tukaj:

Ce hoces na vsaki strani ki jo sprintas pojavi neka glava, das
File -> Page setup -> zavihek Sheet -> Rows to repeat at top

Upam, da je to to.

Hvala obema.. grem kr probat tole pa vama javim 🙂

Oki 🙂 Tole zdej dela lepo, kot je treba :-)))))

Zdej me pa zanima, če je to možno še narditi spodaj – footer, ko imamo registracijo podjetja?

Hvala

Lahko se pa enostavno postaviš v vrsto pod vse skupaj in greš na menu Window in klikneš na Freeze Panes.
Tako bo vse kar je nad to vrstico stalo pri miru, ostalo pa se bo skrolalo gor in dol.

Tega žal lahko narediš le za print (glej Lojzeva navodila). Na zaslonu treh vodoravnih oken ne moreš imeti na tak način.

Se mi je zdelo, da bo bolj težko tole.. No, vsaj nekaj smo rešili danes :-))) Hvala še enkrat

mene pa nekaj še zanima pri excelu: nedavno tega me je v trgovini srečala sorodnica inme vprašala kako to, da nima v excelu zavihkov (sheet) in, da nima z desne strani tiste vrstice, ko se lahko sprehaja po dokumentu.
jaz nimam pojma, kaj pa vi?

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Greš na Orodja–>Možnosti izbereš jeziček Pogled in obkljukaš Jezički listov in Vodoravni drsni trak

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close