Kar naprej isti virus
Imam Nortona, ki mi je našel virus in tudi napisal, da ga je odstranil. ko sem še enkrat zagnala Nortona ni našel nobenega virusa. Zdaj pa mi vseeno skoraj vsak dan, ko sem recimo na netu, javi kar naenkrat, da je našel virus in ga je zbrisal. virus je vedno en in isti. se mi zdi, da Spyboot ali pa nekaj podobnega.
Imam WIN XP in kar naprej nekaj šteka, verjetno zaradi virusa? Ampak Norton mi kaže, da trenutno ni virusov?
Pa Ad Aware imam tudi inštaliran. PopUp Stopper tudi.
Ejga, Tajfun… to zame ne velja, pa imam Nortona (NSW). Gledam, brskam, stikam, surfam z IE…. pa nobenga virusa (trkam na les), meni služi kot je treba. (Izjeme potrjujejo pravila)
Imam pa samo XP-jev požarni zid – nobenga druzga, Ad-Aware SE, SpybotS&D, SP2 in obvezne popravke. Jasno, da o rednem posodabljanju programov ne govorim. To je logika.
NE šarim pa po mlinčku, dokler vse dela kot je treba, NE klikam na vsak gumb in drekec, če že pride kakšna “čudna” pošta takoj brišem, priponk – če ne vem od koga so in kaj je v njih NE odpiram, v OS kar nekaj NE nastavljam, Spama NE dobivam… Ja ni kej, mater sem pametna, ane? 😉
Tako da…. ni vedno ali vsaj v večini no, kriv AV (sploh pa Norton), ampak ponosni lastnik računalnika. Očitno folk, kljub učenju ang. jezika že iz OŠ dalje, še vedno ne razume angleško in na slepo klika na tisti “OK” gumb.
Pa brez zamere…. tudi visokih pet in špičastih čevljev ne nosim, čeprav so v modi.
LP, Lady L
Ja, krasno a ne. ejo Lady L, pa si ziher, da res nimaš nobenega virusa? Norton je namreč znan tudi po tem, da nekaterih sploh ne zazna, kaj šele, da bi jih znal tudi odstraniti z diska.
Saj ne delam reklame – ne za enega ne za drugi av produkt, ampak ko je nekdo, menda prav Pero, začel hvalit Anti Vir, sem sčasoma prekinil relation ship z Nortonovimi produkti. Tako svetujem tudi vsem svojim poslovnim partnerjem. Reklamacij praktično ni, razen seveda, kadar ga kdo sam u.erje.
Pri okuženih čarunalnikih pa prav uživam v tistem znanem cingljanju, ko v varnem zagonu virusi letijo dol, česar pri NAV nisem bil vajen in je bilo kar naprej iskat neke removerje na netu. Ob navezi še dveh ali treh pomočnikov, ki jih tule redno omenjamo, je skoraj vsaka težava dokaj hitro in relativno poceni odpravljena.
Ziher Tajfun!
Vsake toliko časa Norton-a SW izklopim in naložim drug AV. Grisoftov AV, sem pa sprobala tudi tega, ki ga ti tako reklamiraš, ups priporočaš. Pa tudi takoj bi ga začutila (virus namreč :)), saj takoj vidiš kako se ti mlinček obnaša. Tudi on-line scan ni slaba zadeva, ne samo pri enemu, ampak pri večih pregledam…. eden bi pa ja moral kaj najt… pa ni nič, ziro, zip, nada…
Temp mapo in Temporary Internet files-e redno praznim, saj se ponavadi tam radi skrivajo. Pa nepotrebnih, “sumljivih” in brezveznih programov tudi ne nameščam, saj je škoda prostora.
Več ti pa ne povem… ;P 🙂
Jaz tudi ne odpiram sumljive pošte, ne klikam raznih OKjev in podobno in ne obiskujem kakih sumljivih stvari.
Nortona pa imam, ker sem ga pač ugodno dobila. Je pa original.
Imam problem, ker zelo težko potegnem kako stvar z neta – beri: ekstremno slaba povezava.
Bom pa vseeno poskusila potegniti dol tega, ki ga svetujete.
Zato, ker se radi med seboj stepejo in mašina zaštrika. Občasno si naložim še drug AV, samo prej prvega “onesposobim”, da ga ravno ne mečem dol. Po temeljitem pregledu in skeniranju (če je potrebno – po čiščenju), pa dodatno instaliranega vržem dol. Mašino raje pregledam z dvema AV, kot samo z enim. No, ampak to sem jaz…. raje gumico na svečo kot… 😉
Ne, Roger, ne moti me. Siolov poštni strežnik in Googlov prav tako – imata kar dobro zaščito pred virusi. S pošto nisem še nikoli dobil okužene priponke. Drugače pa je npr. z uporabniki Volje in podobnih, kjer se na disk usuje marsikaj. Samodejna okužba ob sprejemu je na srečo redka, za odpiranje priponke oz. okužbo, pa je seveda odgovoren nepreviden uporabnik.
Stvar je zdaj taka:
Zdajle sem sicer imela že nakja dni mir. Računalnik ni štekal in Norton me ni več opozarjal na tisti virus. Očitno ga je odstranil.
Vseeno pa sem naložila ANtiVir. Ta je našel pa tolo stvarco: Worm/Rbot.MQ in jo tudi zbrisal. Norton tega ni zaznal. To je menda črv?
Kaj pa zaščita prted raznimi črvi kot so recimo sasser, bluster in podobni, ik bodo še razsajali? Omenja dva sta namreč napadla moj računalnik in sem jih ukrotila, kaj pa drugi?
Forum je zaprt za komentiranje.