winmail.dat – kaj je to?
Na moj službeni e-naslov sem prejela pošto, ki naj bi si jo kao jaz sama odposlala s svojega domačega računalnika. Pošta je brez naslova, v priponki je datoteka winmail.dat, ura ko naj bi jaz to poslala sebi v službo pa zelo pozno ponoči, ko je bil moj računalnik definitivno ugasnjen, jaz pa v postelji.
Računalnik sem zjutraj takoj pregledala s Spybot, AdawareSE in AntiVir, vse čisto in OK.
Očitno je, da nevede razpošiljam nekaj, kar ni dobrega. Kako naj ukrepam in kaj naj iščem in kje, če z zgoraj omenjenimi programi ničesar ne najdem?
Doma imam Win2000, Internet Explorer in Outlook.
Brez panike: virus je naključno prišel na tvoj naslov, samo dela se, kot da je poslan od tebe. Brez skrbi mail izbriši (in tudi potegni vodo!!).
Seveda pa to velja le če Spybot, AdawareSE in AntiVir redno – vsak dan! – posodabljaš. Mogoče namig: Antiviru lahko nastaviš samodejno dnevno posodabljanje.
Milena, samo tolko v opozorilo…
Če si pošto dobivala v čudnih urah in je sigurno nisi sama pošiljala, potem je to vsekakor delo virusa in je v pošti tudi sigurno del virusove kode. Edino v tvojem primeru jo program za pošto ne zna prikazat pravilno.
Pošta pa je bila lahko poslana od kogarkoli, ki ima nekje spravljen kak tvoj email ali naslov.
Zato take pošte nikakor ne odpiraj in ne glej kaj je v priponki.
Forum je zaprt za komentiranje.