problem WORD
Problem v wordu!
Kako se lepo poravna v kazalu številke strani!Nekaj sem nastavljala tabulatorje pa se mi je že posrečilo, potem pa spet brez uspeha. Vem da moram nastavit funkcijo 2….., da ti potem sam poravna, pa mi vseeno noče!!
PS: kazalo naj bi izledalo takole:
1.ff……………………………..1
2.gg……………………………2
3.ggfggf………………………3
HVALA
Če si delala kazalo kot se mora (vstavljanje, sklic, kazala) potem imaš tam itak kljukico ki ti poravna številke na desno.
Če ne pa… bog ti pomagaj. Lahko poskusiš še z obojestransko poravnavo (zadnja od štirih ikon, ki so za levo, sredinsko in desno povezavo)
Hojla,
Jaz običajno napišem najprej tekst in potem vstavljam kazalo, kot ti je bilo svetovano zgoraj in izberem opcijo desna poravnanva kazala.
Če še kazala nisi vstavljala oziroma si ga vstavila “tako, da si ga na roke natipkala”, ti svetujem, da ga zbrišeš in vstaviš s pomočjo orodja, ki ti ga ponuja Word. povedala ti bom še zakaj ti svetujem to? namreč ko boš kasneje svoj že izdelani tekst dopolnila boš dopolnjevala, bodisi s tekstom, bodisi s kakšnim dodatnim poglavjem boš z obnovitvijo podatkov v kazalu avtomatsko in zelo hitro naredila korekcijo. Razen tega je tako vrinjeno kazalo tudi boljše, kajti s klikom na določeno poglavje, te program enostavno vrže tja in ti ni treba rolati z drsnikom ali s koleščkom miške.
Upam, da znaš vstavljati kazalo – paziti moraš le na nivoje naslova, ki ga moraš najperj označiti: povedati moraš: to želim v prvem nivoju, to v drugem in ono v tretjem….!
Veliko uspeha!
Frajla
Forum je zaprt za komentiranje.