Najdi forum

Printer težava

Pred dnevi sem imel na računalniku nekega črva. Zadevo sem spucal, mi je pa pustil eno težavo. Kar naenkrat ne morem dodati nobenega printerja. Niti install ne morem dati. Ko dam Add printer mi napiše error : Operation could not be completed. Ali lahko kdo pomaga, oz. je kdo imel podoben problem?

Katere windowse pa uporabljaš?

win xp – home edition, brez sp2. dal sem gor tudi sp2 pa je blo isto

Pojdi na Start –> Run, vtipkaj cmd in odprlo se ti bo dos okno.
Vpiši notri

net start spooler

pritisni Enter in nato poskusi dodati printer.

ok, bom poiskusil, če bo delovalo ti sporočim

hvala

Ne dela:

System error 1068 had occurred

The dependency service or group failed to start

Kaj pa sedaj??

Mogoče bo najbolje, da narediš System Restore, če imaš kak pameten checkpoint.

Kako pa to nardiš?

Start -> Vsi programi -> Pripomočki -> Sistemska orodja -> Obnovitev sistema

Potem pa poiščeš obnovitveno točko (številka datuma je “bold”), kjer je še vse delovalo bp.

Lp, Lady L

Nič ni drugače, vse enako

Ahm, tko je to pol 🙂

Torej je problem v zagonu spool servisa, ki pa se noče zagnati, zaradi nekega drugega servisa, ki ga potrebuje.

No pojdiva takole.

Start –> Run in vripkaj services.msc
Poišči Print Spooler, klikni z desno nanj in izberi Properties. Pojdi na jeziček Dependencies. V zgornjem kvadratku bi načeloma moral imeti le Remote Procedure Call(RPC). Če je še kaj drugega, napiši kaj še imaš.
Nato zapri to okno in pojdi nazaj na Services. Poišči Remote Procedure Call(RPC) in poglej če ima pod Status-Started in pod Startup Type-Automatic.
Če nima, potem klikni z desno na servis in izberi Start, pa še enkrat z desno nanj in izberi Properties in pod Startup Type izberi Automatic.
Tako, če se ti je RPC servis pustil zagnat, potem bi se sedaj moral Print Spooler. Se pravi z desno na Print Spooler pa Start, če tudi ta nima Startup Type na automatic, ga tudi tu nastavi.

No in ko ti spooler zažene, bi ti moral pa pustit dodat tudi printer.

Razen če ne :))

Ok, hvala. Bom doma poiskusil. Na koncu mi itak lahko ostane format c:

Pri neki moji stranki se je po odstranjevanju črvov pojavil enak problem (v soboto ponoči). Po določenih poskusih ‘aktiviranja’ tega nesrečnega ‘spooler servica’ se je odločil za ponovno namestitev OS – na prazno particijo seveda. Sedaj je povsem zadovoljen, saj mu mašinca spet deluje kot nova, poleg tega je bila to prava priložnost, da je naredil red po disku tudi med svojimi datotekami.

Če ti bo uspelo kako drugače, tudi prav 🙂

lp Tajfun

v Printer spooler imam RPC in pa LexBc Server, nižje pod tem pa je še en RPC

sem naredil format c

Endlich 🙂 In? Zadovoljen? Dela spet kot nov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close