problem s pekacem
zivjo
naprej povem da nimam pojma kako se pece cd in tako sem nekega dne se spravila pect cd. no skratka film je bil dolg cerka 725mega na cedeju je pa bilo prostora za 700 mega in me racunalnik na kuncu vprasa, ce naprej pece da je premalo prostora na cedeju in jaz butara sem kliknila da in tako je potem racunalnik zacel piskati in sem cd kr ven dala . pekla sem na nerotu in potem k sm hotela se enkrat pect mi sploh ni zaznal nobenega cdja. pomoje je zapisovalnik zanic ker predvaja pa bere mi pa normalno samo za pect ne zazna cdjev tudi drugih firm cdjev ne. racunalnik imam se v garanciji pa me zanima ali lahko serviserji racunalnikov vidjo kaj sem naredila in mi zaracunajo novega ali kr nesem popravit! sam a je mozno da enkrat zafrknes pa moras kr zapisavalnik cdjev menjati? prosim vas za odgovore da vem kaj naj naredim hvala
po mojih informacijah playerjev ne popravljajo, samo zamenjajo.
ni mi sicer jasno, kako te je vprašal, če naj peče naprej, če si imela premajhen cd not (ne rečem, če bi overburnala, ampak ne na 700MB), pa dobro…
das npr. dvd film not pa ga lahko gledam, pa muziko tut lohk poslusam bere ga pa tudi samo na nerotu pa ko dam notri prazen cd-r mi napise da naj dam cd not mi ga ne zazna. imam combo enoto predvaja , bere mi samo pect mi noce na nerotu pa tut na cdburnerju xp pro 3 mi ga tut ne zazna pr kolegici na racunalniku mi pa ta cd zazna cudno ne kaj naj kr na servis pa ali ves a lohk tm vidjo da sm prevec zapekla?
Pelji na servis….
OK, da bo čisto po reglcih… brez komentarejve prosim … strogo po zakonu o varstvu potrošnikov.
1. Najprej napiši kaj je narobe – opiši napako, napiši obvezno, da je to STVARNA NAPAKA in ne reklamacija, ker stvarno napako morajo odpravit v 8 dne ali pa vrnit kupnino ali del kupnine – na list papirja, se podpiši in to nesi zraven (2 izvoda).
2. Od prodajalca zahtevaj, če v 8 dneh ne nadomestijo komponenta z novo – vrnitev kupnine ali nov računalnik.
3, Obvezno ti morajo dat potrdilo o prejemu relamacije (en izvod daš njim, na drug izvod ti potrdijo), če ne takoj pokliči tržno inšpekcjo je kazen taka, da se jim ne splača .
Za dodatne informacije: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200498&dhid=71713
Če ti bodo hoteli zamenjat komponto z boljšo, ker take ni več, ni doplačila, lahko pa vzameš kupnino stare.
P.S. Naj trgovci nehajo škart prodajt….
LP, Dir
Mogoce najprej poskusiš očistit pekač. Meni pol leta ni delal. Bral je CDje, praznih, ki smo jih hoteli zapeči, pa sploh ni zaznal. Po pol leta odlašanja, nam je tip s servisa svetoval, naj poskusimo očistiti zadevo. Sploh nisem verjela, da je to možno!!! Sm dala CD za čiščenje notr, ki sem ga drugace uporabljala za moj Hi-fi stolp.-…pa je spet delovalo. Samo prej je menda dobro nastaviti hitrost vrtenja…pa ne me vprasat, kako to storis…mam vec srece, kot pameti.
Forum je zaprt za komentiranje.