Najdi forum

NTVDM CPE je

Ko prižgem računalnik in hočem odpreti Outlook (office 2003), se mi na izpiše naslednje: c:/anc.exe NTVDM CPE je naletel na neveljavno navodilo.
CS:0698 IP:018a OP:2e 63 73 73 22
Da mi možnost zapri ali prezri. Ko zaprem, vse normalno dela.

Prosim za nasvet. Hvala in lep dan.

Kako pa zaženeš Outlook, iz kake bljižnice?

Preveri Target če kaže res na office.exe, ker NTVDM (NT Virtual Dos Machine) res ne vem, zakaj bi se zaganjal ob štaru outlooka.

A kak adware ali spybot imaš in si kaj preveril?

Sem še enkrat preverila. Zadeva se pokaže, ko prižgem računalnik na splošno (nima veze z Outlookom, sem ga preveč hitela odpirat in je izgledalo tako).

Na vrhu zgoraj omenjenega obvestila v modri vrstici piše še 16 – bitni MS-DOS podsistem.

Imam Ad – Aware SE Professional in ga zaženem vsak dan, ko končam z delom na računalniku.

Ahm, potem se ti pač neka zadeva zaganja na začetku, ali pa imaš kak čuden driver ali kaj podobnega. Napiši katere windowse sploh imaš in kaj si zadnje dni, oziroma preden se je to začelo pojavljat počela z računalom.

Imam XP home edition. Včeraj je postal počasen, dobivala sem sporočila, da je spyware na delu in sem hotela poskusiti en online spyware. Tik pred koncem namestitve, ko je še enkrat bilo vprašanje, če to res želim sem se premislila. In to je to.

naloži si tale dva programa in preveri računalo z njima

Če ne bo bolje, pojdi na Start –> Run in vtipkaj msconfig.
Pojdi na jeziček Startup in prepiši kaj imaš tam, ali pa naredi printscreen in mi pošlji na mail če je preveč in se ti ne da tipkat, druga varjanta pa je, da uporabiš HijackThis (post od Tajfuna v zgornjem linku) in napopaš sem log, ki ga bo naredil program.

Tretja varjanta pa je ta, da narediš System Restore, če imaš kak Check Point.

Dobro jutro, hmmmmm,

Najlepša hvala za nasvete. Zadeva je urejena.

Lep dan želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close