Najdi forum

Zonealarm in hotmail

IE ne odpre Hotmail in Yahoo, napiše da ne najde serverja, na drugih win xp ki jih imam na istem pc, kjer nimam Zonealarm jih pa normalno najde. Kje se najde, in odblokira ta dva nalova, je še kakšna druga možnost za nedostopnost teh dveh naslovov?

Najprej preveri če je problem res v ZA. Izključi ga za tisto minutko in probaj, če brez njega prideš na omenjeni strani.

Izključil sem ZA in problem še ostaja, samo na Yahoo pridem zdaj do logiranja, potem pa napiše:

We can’t find “login.yahoo.com”

Potem imaš problem nekje drugje.

Error We can’t find… ni prav nič standarden, si pogledal če nj na tvojem računalu kaj vohunčkov?

nastavi proxy

Z Adaware pogosto pregledam disk, pa so težave, ker se očitno neki trojanci skrijejo v restore system, Antivir mi večkrat napiše,da hoče nek trojanc dostopat iz restore systema in predlaga preprečiti dostop. Na tem forumu sem bral, da je treba izklj. restore system pri pregledovanju z adaware, pa ne vem kako se to naredi. Našel sem samo način da izbrišem vse obnovitvene točke, tega ne bi naredil.

Primer: na tem mestu:

WINDOWS\SYSTEM32\WNCUST.EXE

najde:

The Trojan horse TR/Drp.Small.OW.3

istega najde tudi v:

SYSTEM VOLUME INFORMATION\_RESTORE{F11295CF-6204-404C-9B98-7528ED200782}\RP19\A0003441.EXE

in to pogosto javlja Antivir.

Enkrat sem vključil proxy, pa se mi večina strani iz Priljubljene ni hotelo odpret, pa sem ga izklopil.

Najhitreje bo, če klikneš z desno na Moj računalnik in Lastnosti (my computer – properties) ali pa v nadzorni plošči na Sistem. tam izbereš zavihek Obnovitev sistema in postaviš kljukico v prostorček kjer to zahteva (saj je itak edini).
Potem ponovno zaženi comp, (ziher je ziher) in zadaweraj pa ponovn zaženi sistem pa še enkrat prečekiraj vse skupaj in to jr to. Potem lahko restore prižgeš nazaj.
Aja- pa če ti dela,comp bp, lahko obnovitvene točke kar zbrišeš.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Izključil sem Restore system, zagnal Adaware pa ni našel nič novega, trojanc je bil pa še kar aktiven in ga je antivir neprestano moral blokirat. Zagnal sem še Spybot, ta mi je našel še precej navlake in jo počistil in trojanca tudi ni več. Mi pa hotmail še vedno ne dela, Yahoo pa kakor je pri volji. Še dobro da imam na drugi particiji rezervne xp, kjer te stvari delajo in lahko pregledujem pošto.

Ni dolgo kar sem naredil image z ghost, ga shranil na drugo particijo, pa razmišljam če bi zadevo v praksi sprobal. Naredil mi je dve datoteke z istim časom nastanka, ena je “mojap001.GHS” 1.760 MB, druga pa “mojaparticija.GHO” 2.100 MB, zdaj ne vem kako naprej.

Še ena nadloga se je nekje našla, ime ji je “search system.com”, namesto moje domače strani se odpira in mi ne pusti nastaviti spet moje prejšnje domače strani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close