Najdi forum

zakompliciran graf

Imam za narisat graf v katerem bi bilo več stolpcev pa ne vem kako:
x os: družina, vrtec, OŠ, SŠ, faks
y os: leta

rada bi, da bi se
1. stolpec začel pri 0 letih (nas x osi) in nadaljeval do 18. leta,
2. stoplpec naj bi se začel pri 2 letih in nadaljeval tam do 5. leta,
isto potem za ostale vrste izobraževanj

med posameznimi stolpci mal lufta,
stolpec naj bi se začel in končal z valovito črto, razen pri 1. stolpec, kjer se začne na x osi, bi bila valovita črta na vrhu

Ali ste me razumeli?

lp

Ali želiš narediti graf v Excel-u (navodila ti lahko napišem za angleško verzijo).

Lep pozdrav

v excee ja. imam pa slovensko verziji, vendar je angleška verzija boljše kot nič.

lp

Oprosti za zamudo, ampak limona ordinira le ob delavnikih :))

Torej (npr):
V celico A1 vpišeš ‘družina’; v A2 in A3 vpišeš ‘0’; v A4 in A5 vpišeš ’18’;
B1:’vrtec’; B2 in B3:’2′; B4 in B5:’5′ … (za vsako rubriko torej po dve enaki števili)

Nato označiš celotno tabelo in klikneš Insert/Chart (vstavi/graf?). Na levi strani kjer je Chart type izberi ‘Stock’ nato pa na desni klikni na graf desno zgoraj (saj boš videla kateri ti je najbolj všeč).

Od tu naprej sledi čarovniku (saj bo šlo?) 😉

Kar se pa tiče valovitih črt, je pa takole: stolpec je lahko le raven, doseči pa se da tudi valovitost – vendar v obeh primerih le na vseh štirih stranicah…

Lep pozdrav

tabelco sem narisala, označila, izbrala graf “stopčni” – ali je ta t.i. stock ali je kateri drugi (vendar noben ne ustreza v enem sta po dva stolpca prilepljena skupaj, v drugem pa so stolpci razdeljeni na več delov), potem označim kljub temu prvega na začetku, kliknem naprej in vsi stolpci se začnejo na x osi, tudi tisti katere sem označila z 2 in več???

lp

Pri meni je 11. (pri chart type); sicer pa malo poklikaj po vrsti (na levi) in glej na desni, kateri ti je všeč.

stock – blago, skladišče, blago, kapital, fond, delnice, inventar….

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close