Najdi forum

čiščenje LCD-ja

Kako naj očistim display od prenosnega računalnika?
Na monitorju imam namreč ene par majčkenih okroglih madežev, verjetno je kdaj kaj špricnilo gor (čaj, sok ipd.). Se jih lahko kako znebim? Zdrsat jih verjetno ne smem…???
Sem kupila ene robčke v Big Bangu, 10 paketkov z ločenima vlažno in suho krpico… in valjda ne gre nič dol!

Preprosto z bombažno ali pa s krpico in sintetičnih vlaken, kot se uporablja naprimer za čiščenje očal.
Lahko drgneš, ampak vseeno čisti z občutkom.
Če pa že uporabljaš čistila, strogo pazi, da NE VSEBUJE amoniaka, ker ta povzroča odmiranje kristalov.
Če si vajena Stelexa (ni reklama! :)), pazi; na enem piše “z amoniakom”, na drugem “brez amoniaka”.

Jaz pa kar z najcenejšim čistilom: pljunek in voda – za madež slina, potem pa obrišem z mehko vlažno krpico. (Odstrani tudi make-up) ;))

Lp, Lady L

Pojdi v rač. trgovino in si kupi ene krpice natopljene s čistilom za LCD, komplet ima eno suho in eno natopljeno, pakirano kot osvežilni robčki. Posebaj mora gor pisat za LCD. To dela super in zaslon izgleda kot nov. Drugače lahko tisit premaz uničiš, potem pa bo cel hudič.
Pa pazi na LCD, jaz kar ljudem roke vstran vlečem, ko se mi s prsti ali celo s pisali bližajo zaslonu. Čistim tako na vsakih 6 mesecev, ker res pazim, prah z nežno bombažno krpo samo narahlo obrišem, madeže pa s tistimi robčki.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close