Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija eno butasto vprašanje…

eno butasto vprašanje…

A obstaja program, kjer bi se dalo naštimat … eh šit, zdaj mi je pa nerodno…

(počakte mal, mouse barva…)

Ok, problem je tak: v mojem endokrinem sistemu je epifiza nehala proizvajat melatonin. Ali pa ga proizvaja in je zanič. Ali pa je kar kompletna epifiza crknila…
Melatonin, za nepoznavalce, je hormon, ki uravnava dnevno-nočne ritme.

Torej, spat hodim ob dveh ali treh zjutraj, ker prej enostavno ne čutim potrebe po tem, potem je pa ura sedem zjutraj in jaz imam predavanja, pa ne vem niti, kako mi je ime. In se enostavno NE MOREM spravit pravočasno v posteljo.
Poskušala sem uporabit budilko na mobiju, ki bi jo nastavila na enajst zvečer in takrat bi se striktno začela spravljat v posteljo, da bi do polnoči nekako že spala.
No, ampak navadno mobi pozabim v jakni ali v ruzaku, po možnosti (še s faksa) nastavljenega na vibro in se revež trese dokler se mu batarija ne izprazni, jaz pa tega ne porajtam.

A bi obstajal kakšen program, ki bi ob določenem času začel neusmiljeno piskat in me prisilil, da se spomnim na spanje…
Saj jaz občasno pogledam na uro, ampak manjka mi samokontrole, da bi vstala in šla, jaz rečem: “Samo še to,” in potem je ura naenkrat tri…

Torej, če se mi je kdo že nehal smejat, prosim za predloge.

Obupana mouse 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Po moje rabiš nekaj drugega,pa ti rajše ne napišem,ker boš spet farbala…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

😛

raje bi odgovor na vprašanje, kot ‘rezervne predloge’… 😉

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

V bistvu je tak program že v Winsih. Recimo si narediš en grozen fajl, ki te nažene v posteljo (jpg slika, html stran, mp3 muzka, kombinacija, filmčk, karkoli) in greš v Start – pripomočki – sistem tools – Sheduled task in si naravnaš kdaj naj se ta zadeva požene.
Sicer pa obstajajo razni brezplačni opomniki in rokovniki, ampak, kaj bi komplicirali??

Še to: očitno je tudi v mojem endokrinem sistemu eeee, no, nekaj nehala nekaj, ampak očitno se zjutraj potem zažene z dvojno močjo.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

..in obstaja program, kjer ti PC ob nastavljeni uri preprosto ugasne..

Oh, tako simpl je to?? 🙂
hvala 🙂

Eeeee…pa mora bit zadeva digitalna?

Mogoče bi ti koristila čisto navadna vekarca… :))

P.S. Obstajajo tudi take, ki imajo dva alarma: enega za zvečer in enega za zjutraj.

:))))

Lep pozdrav

Eeeem… Ja, mora bit digitalno.
Jaz sem otrok enaindvajsetega stoletja, stvari, ki so za navijat, ne jemljem resno 😉 to je podzavestno 🙂

A se da zvedet kje se tak programček dobi, ali pa vsaj kako se mu reče. Zadeva je zanimiva tudi če grem spat ob poslušanju MP3-jev pa se bo stvar potem ob uri ali dveh še sama spravila spat.
lp

Milč, si sploh prebral? Ni za dobit ampak je že not v paketu v winsih od 311 naprej.
Start – programi/programs – pripomočki/accesories – sistemska orodja/system tools – scheduled tasks/razporejevalnik opravil
Pa izbereš tvoj najljubši paket mp3jev in to je to.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

upam, da imaš še kakšno briljantno idejo…

eh, prekleta volja …

Wega, sam tolk da boš vedu, ni se zagnal…
grem spat

SP2 te malo je*****

Če ne misliš čakat na SP3, potem lahko ponucaš kaj drugega, npr , drugače pa

sploh nimam SP2 gor!! samo enko, ker sem slišala, da je dvojka cela štala

Aja, no potem imaš nameščen KB841873, pa te ta ….

pa res … a misliš, da ga lahko kar dol vržem??

Hja ne vem. Sicer ta patch poflika resno luknjo v schedullerju, preko katere lahko podli umi dobijo popoln nadzor nad tvojim compom, vključno z dodajanjem userjev z admin pravicami (s katerim potem itak počnejo kar želijo). Sicer vsak, ki ima 5 minut časa to ravno ne zna nardit, veš pa nikol ne. Skratka odločit se boš morala sama, če želiš varen sistem in na compu hraniš kake zaupne podatke, potem je vsekakor bolje, da patch pustiš na mashini in uporabljaš kak drug alarm. Če ne in če zaupaš v človeško poštenost, potem ga pa kar dol flikni 🙂

človeška poštenost, ja…

a kdo proda kašno staro vekarco?
mogoče tako, na dva alarma??

hehe, kaj pa otrok enanindvajsetega stoletja pa to??
Super duper all-in-one oh in sploh vekarca 21 stoletja, AlarmWiz imenovana, te reši vseh tegob. Sicer ni ravno zastonj (full-featured trial pa je), ampak saj se bož že znašla v 21 stoletju :))

Aja, pokukaj semle

Kliknite zdaj, vaš klik je brezplačen.

🙂

hvala, sem ga že ‘kupila’ 🙂

a mi lahko še kdo pove, kaj si misli o tem??

‘kupila’, hehe

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close