Najdi forum

stara igra na XP

Imam vprašanje, če je možno na primer igro, ki laufa na Win 95 in 98, kako zrihtat, da bi delala tudi na XP-jih ?

V mislih imam igro “Cezar 2”, ki , če jo hočem zagnati v XP-jih, napiše, da nekaj glede MS-DOS-a ne štima.

Poglej na njihovi strani:

Lp, Lady L

Lahko dela: desni klik na .exe datoteko, Lastnosti, Združljivost in tu nastaviš na željen operacijski sistem. Govoriva seveda že ob predpogoju da je igra nstalirana. Če ni, poizkusi, morda bo vseeno delala.

Meni delajo starejše igre brez načina kot ga je opisal Cec. OK, odvisno od mlinčka… ne vem. Čudno se mi pa zdi, da ti ne bi. Saj spet ni takoooo stara.

moje izkušnje na xp: naredil sem tri račune, enega zase, enega za ženo in enega za otroke. Ženin in otroški sta omejena, moj pa skrbniški 8administratorski).

Starejše igre včasih zahtevajo administrativne pravice za poganjanje (npr. mislim da moje sijajno človeško telo tak primer). V praksi to pomeni, da jaz program lahko poganjam (ker sem administrator), žena in otroci pa ne (ker imata skrbniški račun).
Torej, če ima LadyL samo en račun, kjer vsi poganjajo igrice, in je ta račuun skrbniški, problemov seveda ni, saj ga poganjajo kot administratorji.

Kako torej lahko otroci poganjajo stare igrice?
1. korak je, da tistemu, ki je skrbnik, dodelimo geslo (brez gesla ni nič)
2. prijavimo se kot otrok, desno kliknemo na bližnjico od igrice (običajno na namizju), na listku bližnjica rečemo dodatno… in izberemo posebne poverilnice. tam bi morali izbrati, pod katerim računom naj se zažene, in vpišemo administratorsko ime in geslo. Otrok še vedno ne bo vedel administratorskega gesla, programi pa bodo delali.

Evo, do danes sem bil prepričan, da je skrbnik in administrator eno in isto. Vsak dan se kej novga naučim.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

To moram pa probati. Jaz sem ravno zaradi igric, z zelo težkim srcem, otroku dodelil administratorske pravice. Pamž mi je ravno zadnjič nekaj inštaliral brez moje vednosti.

O ne ne, ni isto 🙂

Administrator je doma čez lužo in se vsakodnevno baše s hamburgerji in picami, vs skupaj pa zaliva s kokakolo, skrbnik pa je doma pod alpami, je kranjske klobase in jih zaliva s pivom 🙂

No drugače sta si pa precej podobna 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close