Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija program za snemanje cd-jev

program za snemanje cd-jev

A mi lahko priporočate program za snemanje mp3 cd-jev, da bodo komadi po vrsti razporejeni in ne po abecedi. Imam Nero, a mi vedno komade razporedi po abecedi in Sort by number ni mogoče!

Živjo, ina.

Seveda ni mogoče, če so mp3 navadne datoteke in jih sistem iz medija tudi tako bere. Ko zapišeš ti datpteke tipa *.mp3 na CD se nikjer ne zapiše tudi vrstni red branja datoteke, ker tega datotečni sistem ne podpira. Vse je odvisno od predvajalnika, to kakšne nastavitve imaš na njem, neglede ali je to winamp, xmms ali prenosni mp3 predvajalnik. Tako, da nerota ne krivit za to stvar.

Mogoče pa si izdelaj play-listo m3u za winamp?

OK hvala – škoda, da mi vse komade v albumu zmeša in jih da po abecedi in ne tako kot pridejo v cd-ju posnete.

Kako pa nastavim, da mi bo mp3 avtoradio napisal TXT?

> OK hvala – škoda, da mi vse komade v albumu zmeša in jih da po abecedi in ne tako kot pridejo v cd-ju posnete.

Lahko pa smo malo zviti in dodamo pred vsako pesmijo črko npr:
a_pesem1
b_pesem2
c_pesem3
Dodajaš a_, b_, c_ pred vsako mp3 datoteko.

>Kako pa nastavim, da mi bo mp3 avtoradio napisal TXT?

Odvisno od modela, poglej v navodila ali pa vprašaj prodajalca kjer si kupila radio.

Če sem zvita in dam pred naslovom pesmi številko ali črko, da bi imela komade po vrsti, mi potem na avtoradiu piše kot sem napisala v Raziskovalcu. Avtoradio ima vključen txt, le jaz ga ne znam prav posneti, ker sem vstavila cd od frendica pa mi je pisalo txt in pravi, da ga je posnela z Nerotom.
Nič mi ni jasno!!

Potem vstavi CD od frendice v PC in preglej z raziskovalcem ali so na njem le mp3 datoteke ali so še kakšne druge npr. m3u ali txt, … ?

Nerota daj v Expres način. Ko nafilaš komade v okno, jih enostavno z miško premečeš po vrstnem redu, ki ti odgovarja. Komad primeš in ga odvlečeš tja, kjer ga hočeš imet.

Drag & drop…. 100% deluje, tudi sama tako delam. Pa nima veze ali je mp3 ali pa klasičen zapis glasbene CD-jke.

Lp, Lady L

Veze že nima ko vlečeš in spuščaš, vendar kot je povedal Tadej_, datotečni sistem ne ve, kaj je bilo kje v Nerotu, tako da ponavadi vidiš kar po vrsti.

V avtoradiu se pri predvajanju mp3 prikazuje ponavadi kar ime datoteke ali pa podatki mp3 taga. Za to ni potrebno nič nastavljat, pač zapečeš data cd z mp3 datotekam. Če si pa mislila tekst pri glasbenih cdjih, tam moraš pa vpisati CD-TEXT in ta bo potem viden tudi na avtoradiu.

Moji mp3-ji imajo vsi naslove, ne le kup cifer ali standardno oznako Track1, 2 …. če jih dam v radio, se CD vidi enako kot original, v računalniku pa mi izpiše naslov komada.
So pa posneti na CD-ju v takem vrstnem redu, ki sem ga jaz določila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close