Najdi forum

V XP manjka datoteka

Majhna datoteka, velika težava. XP se ne zaženejo, napišejo da manjka dat. system32 hall.dll (presledki so poševnice nazaj, pa je ne najdem na mojem prenosniku) Nočejo se zagnati v varnem zagonu, iz CD tudi če v BIOS nastavim zagon iz cd, vedno isti odgovor, manjka dat…
Na pc so dvojni XP in pri obeh ista zgodba, se pa zaženejo win 98 ki so tudi inst. Je razsajala kakšna viroza? Inst. je AntiVir in redno posodobljen pa AdAware pogosto zagnan.

Bi lahko kaj rešil, ce bi ta pc povezal s prenosnikom? vsaj datoteke.

Seveda, datoteke lahko vedno rešiš, dokler so na disku.
Kaj pa si počel, da se je kar na obeh OS pojavila enaka napaka?

Samo, kako ga boš povezal, če ti okna ne kažejo nič?

Pokukaj semle

Ali si poizkusil FDisk?

hehe, pa to bi moral nekam na vrh pripopat, post v štirih besedah ampak reši pa 90% problemov tule na forumu :))

Fdisk pa ni več virusov, ni error sporočil, spyware gre papa ipd. :))))

Zlato pravilo v Windows okolju:

MINOR PROBLEMS REBOOT.
MAJOR PROBLEMS REINSTALL (fdisk + naprej step by step)

8 let izkušenj z windows 98 + 3 poizkuse aretacije zaradi malomarnosti pri delu, ker so mi ukradli vse administratorska gesla z 30kB velikim utilityem (dokazalk da je kriv Bill G. ker uporablja v datoteki pwl šibko enkripcijo, šefi pa mi niso dali denarja da bi kupil kaj druzga kot piratski cd za win98 slovenske druga izdaja) + 4 mesece izkušenj z windows xp

Mimogrede eden moj prjatu je sys admin za cca 130 looserjev (userjev). Odgovorn je tud za server, kjer teče posodabljanje antivirusne zaščite iz strežnika dobavitelja protivirusnega programa na internetu. Tip pa je pozabu zaščitit ta server z protivirusno zaščito in je sam server fasov virus in ta se je potem iz serverja za protivirusno zaščito naselu v 1 uri na vse prižgane računalnike v firmi + tri druge serverje. V bistvu je antivirusni program okužu vse druge računalnike + (ne bi o tem, ker so serverji v igri).

Eni so še za ‘štose’.

Ne vem kaj je sin počel, on seveda pravi da nič.

Na pc s podrtimi XP so še win 98 ki delajo, mogoče bi šla povezava preko njih. Prenosnik ima xp in NTFS, pc s težavami delujoče win 98 v FAT 32, podrti xp so v NTFS, ne vem kakšne so možnosti za povezavo v tem primeru.

Na tem linku so uporabni nasveti, samo win se nočejo zagnati iz CD čeprav sem v BIOS nastavil butanje iz CD, ko vstavim cd ali ko na novo zaženem pc, cd pogon sploh ne reagira, kot da v njem ni CD-ja.

Ko napiše, da manjka dat. ne čaka na ukaz in ne reagira na nič, lahko samo restartam, z F8 dobim nekaj možnosti samo katerokoli izberem ne reagira, ne dela.
Verjetno bi res moral najti način da zaženem FDisc

Povezava je izvedljiva, pa pozabi na FDISK, s tem boš izgubil vse, kar je na disku oz. particiji.

A si pogledal tisti link, ki sem ti ga napisal.

Računalnik boš moral zagnat iz namestitvenega cdja za XPje.

Potem pa samo sledi točkam, ker je zelo detaljno napisano kaj moraš naredit.

hehe onxy, zdaj res vidim, da gledaš na naroben koledar, ker ti ne more kazat december 2005, ampak ti mora kazat december 2006.

Win 98 je izšel tam nekje julija 1998 + 8 let izkušenj z njimi = julij 2006 + še 4 mesece z XPji = ravno začetek decembra 2006 :))

Kaj čmo, sem samo pred časom.

Včeri smo z bivšimi prijatli igral tarok pa sem jim valata naredu. Uf kakšna štala. Sej drugič bo pa kdo drug berača, pa bo ekvilibrium spet vzpostavljen.

Biti moder pomeni jemati svoje poraze kot zmago nasprotnika.

Če ne poznamo scenarija, je najbolje če obstanemo na mestu, kadar se vklopijo kamere. Stevilo napak zabeleženih na filmski trak je tako najmanjše.

THE CUBE

Če ne razumete samo pomeni, da ni mišljeno za vas.

http://moja.impresija1969.org

Sem pogledal link, navodila so dobra samo cd pogon ne dela, ko vstavim cd se ne zgodi nič.

Za FDisc mi je kmalu kapnilo da je to 🙂 varianta.

Če povežem sesut pc s prenosnikom me skrbi, da se ne bi še ta nalezel viroze. Kakšna preventiva bi pomagala? Kaj bi s tem dosegel?

Še ena varianta je vzeti ven HDD, ga vgraditi v drug pc, pobrati z njega datokteke in sformatirat. Bo kar dela, če so datoteke še gor, za kakih 40 GB jih je.

Matjaž, kaj pa bo drugače, mreža ali namestitev diska v drug računalnik? Katerega virusa pa se sploh bojiš, če imaš na notesniku AV program, ti bo javil preden boš uspel kaj skopirat nanj. Sploh pa so uporabniške datoteke v zadnjih letih redko okužene.

Če sodiš, da ne obvladaš zadeve in te skrbi, da ga ne bi še bolj polomil, pusti, naj ti probleme reši, kdo, ki je domač na tem področju. Pa boš mirneje spal in rešil svoje datoteke.

Saj je bil na sesutem pc tudi AV pa je vseeno verjetno virus zadevo podrl, ne vem kaj bi lahko še bil vzrok. O tem da je isto prestavit HDD v drug pc ali jih med sabo povezat sem tudi razmišljal.

AV ne varuje pred okužbo, le opozarja, če uporabnik izvede ukaz, mu nobena zaščita ne pomaga. Samodejna okužba pa je danes na srečo še redka.

Zaenkrat nisem še nič rešil. Če vstavim CDz XP v CD ali DVD pekač ne reagirata. Povezav prenosnika z delujočimi win 98 na pc kjer so sesuti XP ne uspem narediti, težave so s konfiguriranjem lan na win 98. Znanec mi pravi, da ta povezava ne bi nič rešila, ker bi se moral povezat preko gonilnikov za mrežno kartico tistih XP od katerih bi hotel videt in snet datoteke. To pa ne gre, ker so sesuti.
Verjetno bo res edina možnost prestaviti disk v drug pc in sneti dol datoteke.

Ali nimaš bootable cdja ali pa nimaš v biosu nastavljene boot sekvence, da se ti sistem zažene iz cdja.

Iz tega CD sem že večkrat nalagal windowse pa ni bilo težav, v BIOS sem nastavil butanje iz cd, optična pogona sta DVD in drugi CD pekač, pa ne reagirata ko vstavim cd. Če med zagonom pritisnem F8 dobim več možnosti, pa tudi nobena ne deluje. V soboto sem se slučajno srečal z nekom, ki nekaj ve o pc, rekel mi je, da ni dovolj v BIOS nastaviti butanje iz cd, oziroma cd na 1. mesto, nastaviti je treba še nekaj, pa si nisem zapomnil kaj:(

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close