baterija
Enkrat sem sicer že vprašal, vendar nisem še nič rešil.
Zadeva je takšna. Imam prenosnik Fujitsu siemens star 8 mesecev z Litij ionsko baterijo. Baterija mi ne traja več dolgo. Če jo danes napolnim do konca in ugasnem računalnik in zjutraj pričnem z delom preko baterije, bo kapaciteta baterije kazala cc.100 %, čez 5 min pa bo vtrenutku prazna na 3 %. Prvih par mesecev baterije sicer nisem nič praznil, delal sem izključno preko el.omrežja,. je mogoče to razlog za slabost baterije. Kaj naj naredim !
In še eno vprašanje. Računalnik sem kupil v Nemčiji, kaj ga lahko tukaj dam popravljat pod garancijo?
Hvala za odgovor
Baterja je zanič. Reklamiraj, garancija za baterijo je navadno 1 leto.
Kako je z garancijo ne vem, poglej si v priloženi dokumentaciji (lahko da je limitirana na Nemčijo, lahko da ne). Če nič ne piše lahko na servis vprašaš, ali pa kontaktiraj prodajalca v Nemčiji preko maila.
Baterija pa niso tako poceni, za Toshibe so pri nas caa. 25-30.000,00 SIT.
Imam enak prenosnik in še en problem vsakič ko ga izklopim iz omrežja, kar naj bi bilo za prenosnik normalno moram nastavljati bios!? Seveda, če ga pustim ugasnjenega in 220v kabel vklopljen dela pa normalno, baterijo za bios sem že menjal, ker so na servisu rekli, da ne gre v garancijo. Stvar pa dela iste probleme.
FUJ-jitsu je res en fuj
Kakšen tip maš Amilo, jaz mam amilo A7640. No saj drugače je v redu, ampak baterija je zanič.
Samo mislim, da sem sam kriv da je zanič, v prvih mesecih je nisem nič kaj praznil, kar bi verjetno moral.
Kaj meniš, glede na natisto kar sem opisal že prej ali je baterija zanič, kot mi je že svetoval Dir ali jo še lahko nekako “rešim”
Kakšna baterija pa je v biosu oz.čemu služi tista za uro samo, ali ?
Zdaj bo pa že kiri reko, da si naj grem kupit novo baterijo, ker že preveč filozofiram o eni bateriji
Še zadnje vprašanje :Kam pa si ga nesel na servis?
Hvala za odgovor
Forum je zaprt za komentiranje.