kako odstranim crto v wordu
Imam en problem, ki ga nikakor ne zanm rešit.
Med pisanjem diplome se m sproti citirala literaturo in jo navajala kot končne opombe (na koncu cele datoteke). Program ti avtomatsko končne opombe loči od ostalega s crto (ki je na vsaki strani opomb), jaz pa bi to crto rada odstranila. A mogoče kdo ve, kako?
Jaz sem pa na svetu zato ker sta se dva dolčkala.
Torej, najprej postavi svoj dokument v “normalni pogled”, torej ne v postavitev tiskanja ali kaj podobnega. To storiš tako, da izbereš:
Pogled > Navaden
ali klikneš ikonico v skrajnem levem kotu okna.
V navadnem pogledu izberi
pogled > sprotne opombe
in pojavilo se ti bo okno sprotnih opomb.
Sedaj izberi kar želiš videti in ti želiš videti “ločilo sprotnih opomb”
Tako. Sedaj se lahko s tem ločilom igraš po mili volji, lahko daš rožce, zvezdice, modre misli ali pa – ali pa ga preprosto pobrišeš.
Uh, kako se dobro sliši, če nekdo reče, da obvladam. Roko na srce: nekoliko sem si pomagal z helpom – ampak itak pravijo, da kdor si zna s helpom kaj pomagat je pa res frajer 😉
No, kart se strani tiče mi pa niti v help ni treba, ker smo tule o em že večkrat govorili. Kolikor se spomnim je najhitrejša in najlažja pot ta, da na koncu zadnje strani pred novim oštevilčenjem vstaviš prelom men se zdi da odseka. Aha, že vem:
vstavi odsek (vstavljanje-prelom-vrsta prelomov odsekov-naslednja stran)
nato pa
pa še dvoklik na nogo drugega odseka in izberi
oblika številk-oštevilčenje strani-začni z- 1
No te bom pa še enkrat pohvalila, da obvladaš.
Samo kaj ko moj računalnik tega ne razume. Po tvojem nasvetu vse lepo štima, če ne želim oštevilčiti samo ene strani. Recimo jaz nočem da je oštevilčenih prvih 5 strani. Naredim po tvojem postopku in številke ni le na prvi strani, na ostalih štirih pa je. Če pa še ostale zbrišem, se pa v celotnem dokumentu zbrišejo. Kakšne težave, a ne. Se bom še malo igrala s helpom, da vidim če mi kaj rata.
Če pa imaš še vedno kakšen nasvet zame, pa kar na plano z njim. ti bom zelo hvaležna.
Forum je zaprt za komentiranje.