Najdi forum

CD z glasbo v mp3

Sem totalna nevednica na tem področju, zato pa sprašujem :))))

Rada bi svoj najljubši CD posnela v mp3, da bi ga lahko poslušala na telefonu.

A je to mogoče, je to legalno (CD je moj, kupljen in plačan) in kako se to naredi?

Zase lahko legalno narediš kopijo(mislim da celo 2), za pretvorit v mp3 pa moraš najprej glasbo iz cdja “zripat” in nato pretvorit v mp3 format.

Za to je cel kup programja, eden boljših in od zadnje verzije naprej tudi zastonjski je Audiograbber

Hvala za info.

Ker se z glasbo do sedaj res nisem ukvarjala, tega ne vem, zato me zanima, kaj pomeni “zripat” in kako lahko presnamem svoj CD? Enkrat sem poskusila, pa mi ni uspelo :))))

Kaj pa naj na tem linku izberem? Tam je obilica davnloadov :)))

Zripat pomeni, da glasbeni zapis iz cdja pretvoriš v računalniku poznano datoteko wav. Ta wav pa lahko nato pretvoriš v poljuben format, recimo mp3. Programi ti vse to delo to omogočijo v enem koraku, vendar je postopek tak kot sem ga opisal, najprej zripa iz cdja v wav, nato preko internega ali zunanjega encoderja, datoteko pretvori v poljuben format.

Mogoče bo bolje, če si čisto začetnica na tem področju, da uporabiš program CDex, ki dela iste stvar, vendar ima interno že več encoderjev, za mp3 ima Lame.

Dobiš ga tule , dol potegneš Current Stable Release, vseeno ali .zip(bundle) ali .exe (installer).
Lažji za namestitev je exe.

Če boš imela še težave pa le prašaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close