Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija zaščita podatkov s šifriranjem

zaščita podatkov s šifriranjem

Pred nekaj časa sem na svoje računalniku nekaj podatkov zaščitil z šifriranjem (win XP imajo pač to možnost). Ko sme to delal nisem pomislil, da lahko pride to težav s temi dokumenti ob sesutju računalnika. No zgodilo se je ravno to… Kaj mi je storiti, backupa pred šifriranjem namreč nisem naredil, dokumente vidim, vendar jih ne morem uporabljat…Ko želim odpreti enega od teh dokumetov, dobim sporočilo…(Word ne more dostopati do teh dokumentov) ?

Že vnaprej hvala

Moj prijatelj Onyx ima tudi večino dokumentov na XP zaščitenih z šifriranjem, samo se je pa znašel tako, da je postavil še eden Windows 98 računalnmik z Fat16 in ju povezal v mrežo ter napisal skripto (no ja šef mu jo je), ki ob zaustaviltvi (tako imenovan logoff script – zaženeš gpedit.msc greš v Computer Configuration – Skripti – Zaustavitev ) prekopira vse podatke iz xp na win98. Tako tudi če se mu sesuje XP na win98 lahko še vedno vse odpira. Morda je pametno najpomembnejše dokumente reda radi kopirati še na disketo. Saj veš v računalništvu previdnost ni nikdar odveč.

Ja vem…to bi moral narediti prej ali pa izključiti to šifriranje. Kaj pa naj storim zdaj, ko je (pre)pozno?

In sedaj se lahko kar posloviš od vseh podatkov.
Žal!

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close