LCD monitor DVI vhod
Kupujem monitor in v starih temah sem našla večina odgovorov in napotkov. Razen tega zakaj se pri nekaterih monitorjih pojavlja DVI vhod (menda nekaj za grafično v prihodnosti).
Jasno se mi zdej postavlja vprašanje, ali je nujno ob nakupu paziti da je DVI vhod, ker se mi reši problem čez nekaj let, ali je to le prodajna fora, da daš za monitor kakšnih 30.000 več, kot če tega vhoda ni.
Aja, pa pozdrav vsem, ki ste pridni pisci, jest spadam bolj pod bralke, ker nimam tolk pojma in se z vašo pomočjo učim 🙂
To je pač Digitalni video vhod.
Po eni strani dela lepo, po drugi strani pa kakšni uporabniki iger
jamrajo, da jim ne dela, ali pa zafrkava in podobno.
Mah če kupuješ nov lcd monitor je po mojem kar smiselno kupiti, sicer pa
moraš malce sama vedeti za kaj boš uporabljala vse računalo.
Nekateri ga uporabljajo za gledanje filmov, po drugi strani je pa tako
da so DiVx predvajalniki vsak dan cenejši, čez tri leta bodo pa itaq kot tolažilne nagrade pri npr. Najboljšem sosedu.
Če imaš denar – vzemi, če nimaš – ne vzemi in se kaj dosti ne sekiraj.
lp
Po mojih skromnih izkušnjah je slika na LCD monitorju pri DVI in-out kombinaciji dosti boljša kot pri analogni povezavi. Gre za to, da se izogne dvokratnemu nepotrebnemu pretvarjanju signala. (iz digitalnega v analognega in spet nazaj). Je pa res, kot so že povedali, da je odvisno, za kaj se bo monitor uporabljal in res je tudi, da je potrebna grafična kartica z digitalnim izhodom, kar pa ni več stvar prihodnosti temveč so že kar pogoste.
1. Moraš imeti kartico z DVI izhodom, torej … če je nimaš ti monitor z DVI vhodom nič ne koristi Vse malo boljše grafične karte imajo DVI izhod.
2. Če imaš oboje, potem rabiš še kabel, ki ga pri nekaterih moitorjih NI zraven, torej računaj še nak izdatek v višini okrog 2k SIT
Slika naj bi bila boljša ravno zato, ker se izogneš 2x pretvorbi signala, kot je napisl Niko. Sam imam monitor LCD priključen preko DVI in na sliko nimam pripomb.
Pa še ena dobra stvar je, če imaš na graf. karti analogni in DVI izhod, ker lahko nanjo priključiš dva monitorja in raztegneš namizje na dva ekrana, koristno, če delaš z več okni hkrati.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.