Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nakup racunalnika v jae trgovini

nakup racunalnika v jae trgovini

Pozdravljeni!

Dobila sem nov katalog jae trgovine in sem se ze skoraj odlocila za en njihov racunalnik, vendar me pri opisu nekaj moti, oz. ne vem kako si naj razlozim. Namrec pri opisu je zaslediti : ASUS Terminator T2-R barebone računalnik……….. – zanima me kaj ta barebone pomeni.

Hvala in lep pozdrav, Mojca

To so navadni PC rač. v posebnem ohišju, ki so namenjeni večpredstavnosti.

Slika:

Hvala za tako hiter odgovor, vendar ne verjamem, da je to to – vsaj po sliki ne

To je to ja, če ne rabiš računalnika za prav v kakšno posebno pisarno gar kar kupi..

Sestavljalci računalnikov načeloma kupijo ohišje pri proizvajalcu ohišij, osnovno ploščo pri proizvajalcu ohišij itd. Zadeve so univerzale, praktično vse komponente lahko prosto menjamo, če nastopi potreba.

Barebone sistem pomeni, da računalničar od nekega proizvajalca kupi že ohišje z vgrajeno osnovno ploščo!
To v 99% primerov pomeni, da gre za neko posebno ohišje (nenavadnih oblik ali dimenzij). In v nenavadno ohišje pač ne spraviš standardne osnoven plošče (in ponavadi tudi napajalnika ne), ampak mora biti posebnih, nestandardnih dimenzij. Ker takih na trgu ni, za to posebno ohišje proizvajalec naredi tudi posebno osnovno ploščo, ter ju proda v kompletu.

Do tukaj vse lepo in prav do trenutka, ko ti plošča crkne. Na trgu zamenjave istih dimenzij ne boš dobila, torej vržeš kompleten PC v smeti. Ne poznam Jea-tove ponudbe, vendar poznam barebone sisteme. In večina je takih, kot sem pravkar napisal. Specialne, fancy zgledajoče mašinke, ki ti žal ne smejo crkniti…..

V prvem stavku sem naredil napako… pravilno je “osnovno ploščo pri proizvajalcu osnovnih plošč”

Roman, možnost da se osnovna plošča kar tako na lepem pokvari je kar precej majhna. Ponavadi se pokvari v prvih mesecih delovanja, ko je še v garanciji, v naslednjih 20-tih letih pa bol težko, če izvzamemo udar strele, uporabo težkega kladiva, itd.. Drugače pa 100% obstajajo pooblaščeni servisi, kjer se stvar lahko zamenja za primerno višje plačilo.
Tako, da jaz v tej smeri verjetno ne bi preveč komliciral. Mogoče sem pa prevelik optimist?!;)

lp

Če ti dajo 24 mesecev garancije……se ne bo preveč sekiral!
12 mesecev pa hitro mine……sam imam slabe izkušnje z njihovim servisom: so počasni, za menjavo garancijskih delov porabijo tudi po mesec ali več,……
Če se odločiš za nakup DOBRO SPRAVI original račun in zahtevaj garancijski list !!!

LP

p.s.:
načeloma matične plošče ne grejo k vragu tako hitro, večinoma odpovejo diski ali kakšne CD, DVD, COMBO enote………in seveda tudi napajalnik, ki pa se ga da tudi popraviti!

tadej je djal: To so navadni PC rač. v posebnem ohišju, ki so namenjeni večpredstavnosti.

dokaj neumen odgovor :))). definicija računalnika za večpredstavnost je, da vsebuje cd-rom in zvočno kartico.

tko kt je roman reku, je barebone (največkrat manjše velikosti ni pa nujno) računalnik, ki ima vgrajeno plato, včasih tudi optično enoto in flopi. nato pa sestavljalci vgradijo še svoje komponente na željo stranke ali pa že v naprej pripravijo sisteme za katere mislijo, da se bodo najbolje prodajali

torej v tvojem primeru ti ta podatek nič ne koristi

aja, napajalnik je večinoma standarden, v temu primeru tudi

Ah ja in še mogoče nestandardno ohišje, ki v prostor spušča manj hrupa, video kartico, daljinec za upravljanje na daljavo, pa še kaj,…

nugi: drugače vem da si full pameten fant in hvala da si mi dal kakšno inštrukcijo, ti že veš da jo potrebujem…;))

lp

Mojca, recimo takole, da se ‘naujo’ fantje povsem spričkali, kaj ja in kaj ne bi 🙂

Škatl’ca, ki si jo imela v mislih zna biti povsem soliden mlinček zate. Tudi cenovno gledano. Ampak pazi: ni vse v obliki škatle kot pri loncih in ponvah!

Nekaj tisočakov manj boš odštela za model JAE Butterfly BLUE, v isti firmi seveda, prav tako ima dvd pečko, da boš lahko pekla piškote ali odlagala coca-colo. Zna pa biti celo malce bolj živahen zaradi AMD procesorja.

Zdaj pa hitro v Trzin! Pa se slišmo spet, ko ne (bo) kaj šteknilo.
Dobro in pametno izberi, imajo tudi druge mlinčke tam doli (gori).

>Lep večer vse
Tajfun

hehe

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close