Najdi forum

Imam glasnejši ventilatorček za procesor in sem že hotel kupit novega.
Kolega mi je omenil da obstajajo nekakšni heatpipe ki so nekaj dražji in nimajo nikakršnega hrupa ker hladijo s pomočjo vzgona zraka al kako že.
Med drugim me zanima ali se ta heatpipe ko ga namestiš na procesor lahko kasneje odlima dol in da na drug pc (ko bom kupil nov pc).
Pa še kakšno besedo več povejte o headpipe…slabosti, dobre lastnosti, cena.,,..

Pritjen ja na enak način kot klasični hladilnik-s sponko.Cena je nad 10.000 SIT.Malo poglej tu:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Heatpipe ima prednost pred drugimi hladilniki samo v tem, da zaradi načina delovanja veliko hitreje prenaša toploto od procesorja nekam drugam. In ta “nekam drugam” v primeru kot ti ga je povedal kolega, je kakih 10cm stran od procesorja. Se pravi da VSO toploto, prevzeto od procesora prenese v notranjost PCja. Ki se zato peklensko segreje. Novi P IV procesor recimo proizvede skoraj 100w toplote, za pravilno delovanje pa notranjost PCja ne sme presegati 38 stopinj celzija. Zato imajo v realni uporabi vsi heatpipe hladilniki nekje montiran odvodni ventilator, ki vroč zrak iz njega vleče ven iz PCja. Na nekaterih so ti ventilatorji že pritrjeni, drugi pa so izdelani tako, da toploto odvedejo v bližino zadnje stene PCja, na kateri imaš potem en 12cm ventilator (če je v škatli tolikšna luknja) ali pa dva 8 centimetrska.

In seveda vsi ti ventilatorji ropotajo…………….. Torej je neslišni heatpipe to samo teoretično. V praksi ga je namreč potrebno spodobno hladiti.

To se mi pa kot energetiku zdi nelogično.
Zakaj bi bil heatpipe vzrok za večjo temperaturo v škatli? Koliko W energije porabi sam heatpipe?

Nekateri pač še vedno izumljajo perpetuum mobile,kajne?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close