Najdi forum

Varnostna kopija

Imam CD, ki ga uporabljajo otroci.Zato sem si želel narediti varnostno kopijo…ClonyXXL je težavnost zaščite označil z devet in pol mrtvaškimi glavami.Niti Nero,niti Clone CD in tudi Alcohl 120% pri kopiranju niso bili uspešni.Še kakšna ideja?

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

In naslov cd-ja je ???

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Enciklopedija znanosti -DZS.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Mountat tudi ne gre ;-(

heh Pero, jaz bi pa sedaj na tvojem mestu izkoristil (če se ti da) priložnost in
proizvajalca programske opreme poprosil za natančen postopek izdeldave rezervne (backup) kopije legalne programske opreme.
Saj tukaj itaq non stop trobezljamo, da je zakon na strani uporabnikov, torej izkoristi priložnost, katera se ti ponuja sama po sebi.

Malce razmisli no – vsak uporabnik, ki ima legalno programsko opremo (ali avdio) mu je po zakonu dovoljeno doma narediti kopijo originala.

lp

To tudi nameravam.So me tako razp……,da jih jutri pobaram.Logično je, da otroci niso sposobni pazit CD-jev tako, kot je potrebno.

Morda se motim, a menim, da v primeru zaščitenih programov, izdelava rezervnih kopij odpade, razen v primeru slabe zaščite.

Kakor hitro bi bilo namreč možno izdelovati varnostne kopije, je pač zaščita nesmiselna. Večja bi bila verjetnost, da ima kupec pravico do novega izdelka v primeru okvare licenčnega originala, pa še tega se bo DZS bržkone otepala.

Najbrž imaš prav, ampak (če se prav spomnim – ne me za besedo) ima kupec pravico do izdelave rezervne kopije za lastno uporabo, tako audio cd-ja, kakor podatkovnega, saj tudi MicroCrap dovoli tako izjemo – pa vemo, da
BSA ni od muh, no ja saj to ni BSA – to je eno in isto.

lp

Kolkor vem ima ta DZSjeva stvar zaščito SafeDisc katero bi moral zaobiti CloneCD pa tudi 120 procentni Alkohol. Več pa tukaj ne bom razlagal, da me šefe ne bo za vuhle 🙂

Aja no sam tok, saj uporabljaš zadnje verzije teh programov?

Se strinjam, lahko delaš varnostne kopije, npr. windowsov, nerota, corlna ipd. apliakcij, ki nimajo vgrajene zaščite. Tudi po več jih lahko narediš, če meniš, da so tako dragocene 🙂 Če pa bi npr. DZS uporabnikom omogočala izdelavo varnostnih kopij, je namen vgrajene zaščite izničen – kdo pa jim jamči, da bo res vsak izdelal kopijo le zase.

Menim tudi, da so tovrstne zaščite le ovira za legalne lastnike programske opreme. Tudi zaščita avdio cd-jev, ki jih ni možno predvajati na pc-jih, je banalna rešitev. Zakaj vraga, če sem ga že kupil, mi ne bi smel špilat iz vsake reže??! 🙂 Itak je vsaka zaščita, ki se jo pri nas kdo domisli, vsako leto hitreje razbita.

Za TIS je bil letos crack celo prej na voljo kot sam izdelek. Telekom naj dragocene denarje, ki jih meče vsako leto proč za kvazi zaščito, poskrbi raje za dober iskalnik in pravilno delovanje imenika. Primer:

Iščem firmo Nasmeh v Kranju, pa mi izpiše, naj gledam pod Hrastje. Vpišem pod Hrastje, a ne najde ničesar. Vpišem Nasmeh d.o.o. pa končno izpiše naročnika. Klinc pa tak imenik, če v njem četrt ure iščem ljubljanski Dom Mueler,… pa mi ne izpiše niti naj pogledam pod Kranj :)))

Sam ne nmi rečt, da še vedno Z disketo poleg dajejo???

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Uporabljam vse programe zadnje izdaje,rezultat pa so štirje zažgani CD-ji.To se mi še ni zgodilo.

Nič več 🙂 Sedaj moraš imenik aktivirati prek interneta – seveda le z enega računalnika. Prej si lahko iskal vsaj po cd-ju, sedaj niti to več ne dela.

Pero, poskusi narediti virtual cd, a moraš potem aplikacijo tudi namestiti z izbrane enote oz. prej ostraniti sedanji program. Mora gret 🙂 Na(zdravi) z alcoholčkom!

Sem klical na DZS…vsi so bili full prijazni..obeta se mi rešitev problema…kaj več o tem v nadaljevanju.

Ko sem se sprehajala po raznih forumih sem naletela na to varijanto: z alcohol120 s tem da se peče na rewriteble cd. Potem dela. Sprobala doma s svojo enciklopedijo pa je šlo.

Meni ne gre;delam z Alcohol 1.9.2 (Built 1705)-vsaj CD-RW se ne da pokurit,he,he….Sem za to finto tudi sam zvedel.Najbolj me jezi, ker sem enkrat za razliko od običajnih postopkov kupil CD….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close