Najdi forum

Pozdravljeni,sedaj imam pa še hujši problem,ker DVD filma ne morem več gledati tudi preko Windovs Media Playerja.Napiše mi,da ne morem gledati,ker nimam nameščenega dekoderja.Kam za vraga pa mi je lahko pobegnil,če sem pred tremi dnevi pa lahko gledal isti filem.LEPO PROSIM ZA POMOČ

Popravek,na vašem računalniku ni nameščen združljiv DVD dekoder. ID napake -0XC000116D.Do danes sem lahko gledal,sedaj je pa vse narobe.LP

Sam media player ne zna predvajat dvdjev, če na računalu nimaš nameščenega kakšnega drugega dvd predvajalnika. No vsaj 10ka ne.

Poglej malo ta post , naredi kot je napisano tu in potem bo verjetno dvd špilal tudi v MP.

Katero verzijo MPja pa imaš?

Hvala za koristne nasvete,vendar sem že rešil problem.Sem računalnik obnovil na starejši datum in je bilo zopet vse vredu.Imam pa še problem na hčerkinem računalniku.V Win98 ne more fgledati navadnih filmov ali risank.Napiše da nima naloženega DIVX7.Sedaj te prosim ali velja isti odgovor,kot si napisal zgoraj.

hmm hmm, DivX7 sploh ne vem če obstaja, zadnja uradna verzija DivXa je 5.2.1.

Naloži si DivX
XviD
FDDShow
in AC3 filter

Lahko si namestiš tudi kakšnega izmed packov, kjer je notri sicer ogromno odvečne solate, ki upočasni mlinček in/ali pofedla še kaj drugega.

Jaz ti svetujem, da najprej namestiš tele stvari in če ne dela se lahko še slišmo.

Hvala,bom poizskusil,ko pridem domov.LP

Sem poizskusil,vendar sem prekinil,ker mi en MB prenaša približno eno uro.Prvi program,ki si mi ga predlagal pa je 7MB.Hkrati mi je pa še tipkovnica zaštekala˙(pokvarila)in ne delajo črke d in c.Tako da imam same probleme.Še Media Player 7 imam verjetno prenešenega z napako.Poizskusil sem prenesti BSplayer z cd SWpoverja(revije),sem ga presnel,vendar mi je hkrati napisal eror.

Odnehal,popravil tipkovnico,vendar ko odprem BSpleyer in grem na pley list mi ga prikaže na črni podlagi,potem potrdim kaj bi rad, vendar ko na playerju dam pley,se mi prestavi na media pleyer,vendar pri zagonu napiše da rabim directx7.Tako,da sem se izgubil in odnehal,ker ne vem naprej.

Naloži si najnovejši DirectX

Hvala,bom poizkusil,sem včeraj zvečer našel to stran samo nisem podrobno prebral katere windovse podpira.Zanima me pa če veš koliko prostora rabi,ker imam na disku samo 100MB prosto,cel disk je pa 1GB.

Supported Operating Systems:
Windows 2000, Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000 Professional Edition , Windows 2000 Server, Windows 2000 Service Pack 2, Windows 2000 Service Pack 3, Windows 2000 Service Pack 4, Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows ME, Windows Server 2003, Windows XP, Windows XP Home Edition , Windows XP Media Center Edition, Windows XP Professional Edition , Windows XP Service Pack 1

Ali po domače :
Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP

Zasede pa okoli 8Mb, vsaj na xpjih

Hvala,se slišiva,če mi bo uspelo.

Naložil,pacient še vedno v kritičnem stanju!!!!Ko otprem pley list je še vedno na črni podlagi,grem naprej na file,potrdim pogon na katerem je cd,pritisnem odpri,vendar mi kasneje ko pritisnem play napiše Unknown File format (DW1) in sem zopet tam kjer sem bil.Je možno,da je v BSpleyerju napaka,ali je bolje da ga pošljem v ………..

Kakšno končnico pa ima ta tvoj kao film?
avi?
mpg?
kaj druzga?

Lahko si še naložiš tale program in pogledaš kako je film kompresiran oz. kater kodek uporablja(če je avi).

Se mi je zdelo,da sem ti zopet nekaj pozabil napisati.Ko pritisnem pley in pustim play list še odprt mi napiše na play listu ime filma(Dinusavri avi)(ime filma)potem mi ga hoče odpreti˙(se pokaže črno ležeči pravokotnik,se spremeni v belega)vendar mi napiše zmeraj tisto kot sem ti že prej navedel.Predno sem pa naložil direkt,mi na play list ni napisal nič.Za par procentov sva prišla naprej.LP

hehe, ma tud če prideva za 99% naprej, ampak če filma ne moreš gledat, vseeno nisva naredila zadost 🙂

Fino bi blo, če bi s tistim programom pogledal kakšne kodeke ima film, če je sploh film. Si ga dobil po kakih čudnih kanalih?
Maš morda še kak drug film, a ti ostali delajo?
Probaj ga odpret še z windowsovim media playerjem.

Ostalih se pa sploh nisem spomnil probat.Bom popoldan probal
,da vidimo kje smo.Lep pozdrav

Probal z media,vendar mi vrže na conect za internet.Na mojem računalniku mi pa dela v XP in win98 z bs pley in medi pley.Po vsej verjetnosti ga bom formatiral,se pravi pacient izdihnil na mizi.Verjetno ni bs pleyer in media pleyer dobro presnet.A veš mogoče,kje jih lahko bresplačno presnamem,ko bom ponovno nalagal win98,ali imaš ti kakšno drugo idejo.Pa še nekaj,ali rabim tudi zip program za snemanje z interneta ali ni potrebno,ker si mi zdi,da ko sem snemal media pleyer,da je napisal ,da ima napako,bs pleyer pa sem prenesel z drugega računalnika,pa tudi ne vem,če je vse presnel.

Programi v polkencih ne delujejo, če jih samo prekopiraš iz enega računala na drugega, no ja vsaj večino ne, ampak moraš zagnati namestitven program(setup), ki ti potem na tvojo gajbico naloži vse potrebne datoteke, registrira dodatne komponente in v register zapiše potrebne ključe.

Tako da če si zadeve samo kopiral, potem je lahko tudi ti vzrok za nedelovanje.

BSplayer si potegni iz tule , media player pa vsebujejo že windowsi sami in se po defaultu tudi nainštalira.
Zadnje verzije pa dobiš tule. 10ka je le za XP, 9ka pa tudi za 98SE.

Zip program za snemanje z interneta ne potrebuješ. Zip program ti zapakira ali odpakira stisnjene datoteke(zip, rar,…).

Poglejva na primeru BSPlayerja :
Tam pri downloadu imaš opciji
Installer (2.18MB) in
ZIP (2.18MB)

Če si dol potegneš installer, dobiš exe(izvršno) datoteko, ki jo le poženeš in zadeva se bo namestila. Tu ne potrebuješ nobenega zipa ali karkoli drugega. Če potegneš zip, potem dobiš stisnjeno zip datoteko in preden začneš z nameščanjem, moraš to datoteko razpakirati. Tu pa rabiš ali zip ali rar, no xpji pa znajo take datoteke tudi sami razpakirat.

Hvala,se slišiva,ko bom nanovo naložil win98,ker je samo98MB ŠE PROSTORA.

Trikrat naložil win98 vendar ko sem presnel BSpleyer in ga hitel odpreti mi ni dovolil. Bom zvečer probal še po tvoje presneti z interneta ,seveda ga moram še prej nastaviti, ker sem ponovno nalagal.Do takrat bo pa kar v karanteni. LP

ODNEHAL,sem ponovno na začetku.Zopet nalaganje directx7,ko bom to naložil bo verjetno zopet napisal enako kot predno sem ga ponovno nalagal.ali je možno da je preslab računalnik,da grefična kartica ne podpira predvajanja,ker mi je media player odpr risanko,vendar je premik oseb zelo počasi˙(po presledkih).BOLJE DA ODNEHAM,KER MI VERJETNO NE BO USPELO.Če imam prav mi sporoči……

Napiši kaj za en PC sploh imaš (procesor, RAM, grafična, matična… ) pa se bo takoj vidlo… za kar je pod PII 333 s 64MB RAM-a, bi težko rekel da bo predvajalo filme…

LP

Bom pogledal,ko pridem domov.Verjetno pa sem že na začetku napisal napačno vprašanje,ker nisem napisal kakšen računalnik imam in bi že na začetki izvedel,ali lahko gledam ali ne.

Deluje tudi na slabših mlinčkih (233 MMX – 80MB), vendar se xvid zatika.
Jaz sem imel enak problem. Po formatiranju in instalaciji WIN 98 SE sem instaliral directx9, zadnji ffdshov, zadnji BSplajer, ac3 filter in Gspot. Program Gspot je zelo dober za ugotavljanje kakšen kodec ima avi in ali imaš takšen kodek instaliran, ffdshov pa vsebuje skoraj vse znane kodeke, tako da po namestitvi teh programov ne bi smel imeti problemov.

Pa še nekaj. Če je mlinček šibak, šibka pa je tudi grafična kartica, je potrebno nastavit resolucijo in barvno globino na nižje vrednotsti.

Probaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close