Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija povezava prenosnik-računalnik

povezava prenosnik-računalnik

Zanima me, če lahko prenosnik priklopim prek usb na računalnik (rada bi si prenesla neke podatke) Oba imata usb vhod. Obstaja kakšen način? Kako to naredim?

Oziroma, kako in s kakšnimi kabli to naredim, če to prek usb ni izvedljivo?

Seveda obstaja taka možnost. Ampak je relativno draga, pa še postavljanje mrežnih povezav zna biti za “neuke” problem. Zato pojdi raje v kako računalniško trgovino, za 5 jurjev kupi 128MB USB Flash ključek, ki ti bo služil za vmesno hranjenje podatkov. Vtakneš ga v prenosnika, ki ga bo po priklopu videl kot dodatni disk, v raziskovalcu nanj preneseš željene datoteke, ključek prestaviš v uSB priklječek na PCju, ta ga bo spet opazil kot dodatni disk, pa spet z raziskovalcem preneseš datoteke iz ključka na disk PCja. Obenem ti ključek lahko služi kot enota za delanje rezervnih kopij, ki so na njem v primeru okvare računalnika lepo na varnem. Če ti je zaradi velikosti datotek 128MB premalo, si kupi večji ključek… 256MB, 512MB, 1GB itd….

Ja, to zna biti precej drago, kot je roman napisal.

Predlagam ti naslednje, kot sem jaz naredil. Pojdi v trgovino in kupi mrežni cross-over kabel, stane mogoče nekaj tolarčkov, ni drago in to je vse kar rabiš. Seveda potem en konec kabla vtakneš v os. rač., drug konec pa na prenosnika.

Potem pa greš na os. rač. (ali pa na prenosnika) in narediš novo povezavo…upam da imaš xp-je, potem te bo pa že čarovnik usmerjal kako in kaj.

Simpl k pimpl. 🙂

To je to.

Bi lahko ta stavek “Seveda potem en konec kabla vtakneš v os. rač., drug konec pa na prenosnika” bolj preciziral, ker ne bi rada vtaknila kam kamor se ne sme.
In dodatno vprašanje: ali moraš skozi čarovnika vsakič ko iztakneš in ponovno vtakneš?

Pa še ena varjanta, sedaj relativno poceni: CD ali DVD pekač !!!!!!!

Samo mislim, da še rabiš pri cros over kablu še mrežno kartico na obeh računalnikih. na prenosnem običajno je, na navadnem pa se ekstra vgradi, če še ni vgrajana

Evo povezave z USB kablom + software:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Tu pa je še eden:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Hvala Pero, ravno ta kabel, ki je na drugem linku sem iskala. Na prenosniku mi ne dela najbolje cd rom pa še pekača ni. In prenosnik rabim za prenos večjih datotek (po domače filmov) iz enega računalnika na drugi.
Da sem vsaj vedela to včeraj popoldne ne bi kupila zunanji disk ker bi mi kar prenosnik dobro služil v ta namen.

Na vskem novem (in tudi nekoliko starem) računalniku ima že vsak mainboard mrežno kartico, tak da ni blema Pablo.

🙂 ok.

ni važno kateri konec v kateri računalnik vtakneš. ko boš to naredila, se ne boš mogla zmotit, saj imata oba računalnik po en vhod za mrežni kabel.

ko boš pa enkrat naredila povezavo, ti ne bo treba več skozi čarovnika (samo pusti nastavitve potem pri miru)

fino je, če si kar narediš eno mapo(in v to mapo copiraj ali premikaj kar te je želja) nekje na os. računalniku in jo sharaš…tukaj uporabiš davida coperfielda, da ti naredi povezavo, potem se pa na notebooku povežeš s svojim računalnikom (vtipkati boš morala ime rač. in geslo, če ga imaš pod geslom)

Obilo užitkov!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close