kazaa lite ++
dober vecer :ł
sem si lihkar /ravnokar povlekla dol kaza lite ++ in se mi noce connectat (%%$***&$##)
What could possibly be wrong ?
imam ikspeje (windows XP – unbreakable version)
ruter (router)
..mam slutnjo da je treba nekaj natipkat v kazza options/firewall, samo se mi ne zalost niti priblizno ne sanja kaj.
lep VAM HVAALAA
LP
Fantje ne ga tolko srat s temi p2p programi…pa povej kolko ti vleče limewire…
Po mojih izkušnjah vam opišem najboljše 3 P2P programe:
– Azureus: najhitrejši program za bittorent omrežje (20-100kb/s in več)… vse kar dobiš na suprnova.org in še nekaterih straneh
-StrongDC++: najhitrejši program za direct current omrežje (multiuser download, 2-100kb/s in več)… idealno za posamezne mp3je, pa tudi filme in redke datoteke
-emule: počasnejši (1-30kb/s)- omrežje edonkey … dobi se večinoma vse od vsega…
Fantje ne ga tolko srat s temi p2p programi…pa povej Roger kolko ti vleče limewire…
Po mojih izkušnjah vam opišem najboljše 3 P2P programe:
– Azureus: najhitrejši program za bittorent omrežje (20-100kb/s in več)… vse kar dobiš na suprnova.org in še nekaterih straneh
-StrongDC++: najhitrejši program za direct current omrežje (multiuser download, 2-100kb/s in več)… idealno za posamezne mp3je, pa tudi filme in redke datoteke
-emule: počasnejši (1-30kb/s)- omrežje edonkey … dobi se večinoma vse od vsega…
ps
če je slučajno kdo pomislu ….za reklamo me plačajo 0,0000000000000000000000000000000000000000000 SIT
…mogoče pa vam drugič nič ne povem…če tako hočete!
Bye! 😉
imam najmanj zmogljiv ADSL paket, pa mi Limewite doseže do 95 KB/s. Sem imel eMule, Kazaa, pa je bilo max. okrog 15 KB/s. Poleg hitrosti je prednost tudi v izjemno preprosti namestitvi, praktično brez dodatnih nastavitev (idealno tudi za začetnike pri “file sharingu”), nobenih low id-jev, uporabniški vmesnik v slovenščini.
Takšne so pač moje izkušnje in vsak uporablja zadeve in ima mnenje o njih glede na svoje izkušnje.
OK …saj ne pravim da le limewire slab… če je tako kot praviš ga bom še preizkusil. Azureus ima tudi slo jezik in je žmožen uporabljati 100% omrežja tudi več ur brez padcev – odvisno od torrenta …. pa tudi StrongDC++ je tega zmožen vendar v nekoliko manj primerih…. to pomeni 700MB v ~ 1h 45min 😀
…drugače pa sem poizkisil že vse druge P2P programe razen tistih ki uporabljajo omrežje gnutella (Gnucleus, XoloX, Limewire, BearShare). Kar se tiče programov za bittorent (poizkusil sem popolnoma vse novejše – od prvega torrent storm-a naprej) omrežje pa azureusu absolutno ni para.
Na podlagi teh izkušenj sem tudi predlagal 3 programe v prejšnjem sporočilu.
Bye 😉
ha
vse je relativno
se pravi od o.1 K/s do 120 k/s (ne lazem)
ponavadi nekje okol 30k
Zame (lemrko) je kazaa cist dost.
moti me:
-dost visok % pokvarjenih mp3 fajlov (ampam to se itak nebi spremenilo ce grem na drug P2P)
– da ti na search vrze ven 600 zadetkov od katerih jih dejansko loh dol vleces cca 50 (ce je praznik)
– in se meji stvari ki jih bom obdrzala zase 🙂
Napisala si:
moti me:
-dost visok % pokvarjenih mp3 fajlov (ampam to se itak nebi spremenilo ce grem na drug P2P)
– da ti na search vrze ven 600 zadetkov od katerih jih dejansko loh dol vleces cca 50 (ce je praznik)
________________________________________________________________________________________________________
1- pa poskusi StrongDC++ …jest ga uporabljam in nisem še opazil pokvarjenega mp3ja, v vsakem primeru pa jih je veliko manj kot na kaza…. se pravi da to bi se spremenilo če zamenjaš P2P…
2 – To je grozno! … dogajalo se je tudi meni, zato sem tudi prešaltal na strongDC++ in Azureus ki mi služita precej dobro 🙂
Pa da ne boste rekli da karkoli promoviram vam napišem še tako:
Pred več kot tremi mesci sem dobil adsl povezavo in prvo kar sem dal gor je blo kaza lite++. Iz tega sem čez nekaj tednov prešel na DC++ 401, potem pa še dodal Azureus. Po več kot enem mesecu sem zapustil še DC++ in ga zamenjal za StrongDC++. Trenutno testiram še Xolox ki temelji na več P2P omrežjih (kandidat za mojo zbirko :)) ).
V tem obdobju pa sem preizkusil vse možne stare in najnovejše variante P2P & žnj2žnj progranov + vse mineštre za bittorent omrežje…od tega se je obneslo kar sem omenil v prejšnjem odstavku.
No …uporaba DC++ ali Strong-a je res malo zakomplicirana za začetnike, ko pa se malo privadiš zadeva zalawfa! 🙂 Bistvena razlika med tema dvema programoma pa je v tem da drugi omogoča prenos datoteke od več uporabnikov hkrati in je zato dosti hitrejši kot prvi ter ima še nekatere extra ugodnosti. Če te zanima si poglej tukaj …in če se odločiš za preizkus moraš nastavit ene nastavitve brez katerih bo uporaba zelo omejena in otežena o tem pa drugič… priporočam ti tole verzijo, ker je najstabilnejša in najhitrejša doslej …. če te zanima še kaj več enostavno pokukaj na njihov forum ….o hitrosti pa tako: če ga pravilno naštelaš rabi za en znan mp3jčič okrog 3 minutke :)) . ..pa da ne govorim še o veliki izbiri vseh vrst muzike in drugih datotek ki so tu dosegljivi…
toliko zaenkrat, več ko se odločiš…
LP
Ja kako ne!!! dej ne me zafrkavat… pa še link sem ti dal…
“… priporočam ti tole verzijo, ker je najstabilnejša in najhitrejša doslej ….” – klikni na “cvs56.rar” …seveda je to beta verzija! Testirajo jo več kot mesec dni in se je izkazala za precej hitro delujočo in stabilno (ne še uradno – zato je ni na seznamu stabilnih verzij). Jest osebno uporabljam malo starejšo in slabšo ki se jo tudi gor dobi (RC8) vendar počasi prehajam na cvs56 ker je boljša. To ni install datoteka – samo odtisneš in zaženeš “StrongDC.exe”. Pa prej ko zadevo zalawfaš mi piši na email za nadaljna navodila, al pa kar sem če hočeš…
LP
No vidiš… 😉
…sledi en dolg mejl … pa ne se ga ustrašt, saj ni tako zakomplicirano kot izgleda… …zate in za vse druge ki si želijo provat ta program sem se pač malo potrudil. 😉 … v slovenščini nisem dobil nikakršnih navodil za uporabo DC++ ali StrongDC++ programa, zato je v tem mejlu vključeno vse potrebno z detajli in triki ter še kaj zraven. …In zdaj lepo po vrsti… …če si dc++ že uporabljala, potem večino stvari že obvladaš – sklepam da nisi… kdor je, pa naj si vseeno prebere naslednje:
———————————————————————————————————————————————————————————
1- Za polno funkcionalnost programa je dobro da nastaviš delovanje na “active mode”.Ta nastavitev ti bo omogočala vstop v več “hub-ov” (tudi v tiste ki zahtevajo to nastavitev) in nekatere druge ugodnosti.
1.1- Kdor ima statičen IP naslov (IP ki se ne spreminja) to izvede tako:
greš na => file => settings => general in tam na desni pod “connection settings” kklikneš “active” in zraven vpišeš tvoj IP naslov (glej tukaj ) v naslednjem polju pa določiš port preko katerega bo program deloval. Prepričaj se da na požarnem zidu (firewall) omogočiš prehod preko tega porta (posebno če uporabljaš router).
1.2- (velja za večino uporabnikov)- Kdor ima dinamičen IP naslov (IP ki se spreminja – ob vsaki prekinitvi internetne povezave) pa mora imeti NO-IP domeno – račun (account) ter dodaten programček z imenom “No-IP DUC” (poberi tukaj => ). Najprej si moraš ustvariti NO-IP račun tukaj => . Ko ti slednje uspe, namestiš programček “No-IP DUC” ter vanj vpišeš točnen naslov – ime pravkar ustvarjenega NO-IP računa – domene (primer: no-ip.mojeime.org) in prekontroliraš če zadeva pravilno deluje. Programček po želji tudi nastaviš (nasvet 1- nastavitev da se program zažene samodejno ob zagonu win in vedno v ozadju samo kot proces in ne kot grafični del (nevidno): => options => standard => prvo kljukco proč in tretjo kljukco dodaš! (grafični del lahko vključiš naknadno po potrebi tako da program normalno zaženeš….. nasvet 2- pod => options => connection => spodaj imaš drsnik kateri določa čas posodobitve IP-ja)
Sedaj pa enostavno izvedeš prvi postopek – pod točko 1.1 vendar v polje zraven “active” ne vpišeš tvogega IP naslova ampak ime – naslov tvojega NO-IP računa – domene (primer: no-ip.mojeime.org) …v tem je je vsa umetnost. :)) Ta račun – domeno lahko uporabljaš na enak način tudi za druge programe ki potrebujejo statičen IP naslov ter za igranje iger po internetu…
2- Bistvene nastavitve za StrongDC++:
…neda se mi več pisat… :)))) ….pa sem se malo grafično poigral =>
Dobro si oglej vse kar je obkroženo in zraven napisano!!!
Najprej je treba kej u “share” dat (več=boljše – na več hubov lahko prideš)
Da kam prideš rabiš vsaj 2GB “shared”… po možnosti od 15GB naprej.Ob prvem “hash-anju” (delanju slike vašega “shar-a”) bo program uporabljal disk več časa (lahko tudi pol ure ali več – odvisno od velikosti tvojega “shar-a”) to pomeni tudi počasno odzivanje PC-ja za ta čas.
Ko se zadeva konča pa si lahko nastaviš omejitev hitrosti uporabe diska (ob dodajanju datotek v “share” in s tem posledično “hash-anju”, ti PC ne bo več “trokiral” in počasi deloval kot prvič). Ta nastavitev se nahaja tukaj => settings => advanced => v drugem polju z vrha dol kjer piše “Max hash speed” (manj = manj sitnosti :D)
Informativno:
1. pravilo: NE DAJAJ V “SHARE” CELOTEN C: KJER JE SISTEM!!! – to nobenemu ne koristi (razen tebi) sicer pa na večini hubov dobiš za to početje kick&ban. :)))
2.”pravilo” vsak hub ima svoje minimalne in maksimalne zahteve (slot/hub, minimum share, nick z oznako države (primer: [SI]moj_nick), nekateri zahtevajo celo registracijo)
3. dejstvo: vsak hub ima svoja pravila katera lahko kršiš in dobiš isto kot pri 1. pravilu :)))
Kar se tiče funkcije “client emulation”: brez ustrezne nastavitve boš zavrnjen-a pri večini “hub-ov”.
Kar se tiče funkcije limitiranja: ta funkcija je zelo uporabna če je ne totalno izkoriščaš (itak s tremi sloti se ne da nastavit upload pod 9kb/s…ampak vseeno => fairplay!!!) …sicer pa odsvetujem stalno uporabo te funkcije (obstaja kar nekaj primerov v karerih lahko letiš iz določenega hub-a => kick => kick&ban… ali celo kick&permanent ban – za tistega ki ima statičen IP naslov, mu komplet odsvetujem uporabo funkcije limitiranja!!!)
3- Nasveti in uporabne nastavitve za izboljšanje delovanja:
…slikca z nastavitvami =>
Vse je obkroženo in zraven piše kar je pomembno… zato dobro poglej kaj od tega potrebuješ in kaj ne!!!
4- Prvi koraki s strongom (isto velja tudi za dc++):
– zaženeš, klikneš prvo ikonco (monitor) kjer piše “public hubs” in malo počakaš. Odpre se hublista kjer poklikaš želeni hub, in če izpolnjuješ vse pogoje te priklopi (nekateri hub-i so nedelujoči ali pa “fake hub-i”). Če v spodjlo vrstico (filter) napišeš besedo “sloven”, se ti prikažejo vsi slovenski hub-i …in podobno… Hub-e si po želji dodaš med priljubljene (favorites), kjer si lahko pred imenom hub-a daš kljukco in s tem določiš kateri se bo naslednjič samodejno zagnal. Priklopiš se na nekaj hub-ov in lahko začneš z iskanjem => search vpišeš iskano datoteko, poiščeš, dobiš, poklikaš in že vleče! V iskalniku je na levi opcija “only users with free slots”…uporabiš jo po želji.
Mislim da sem povedal precej več kot dovolj :))))
Veselo lowdanje vam želim! … če slučajno kdo misli da sem s tem mejlom prekoračil meje tega foruma …. uuuuppppsss…. pa naj to pove. 😉
Če pa ni nič s tem narobe, sledijo vaša vprašanja in nejasnosti o strongu.
LP
…Naj dodam še naslednje…
V zadnjem času se je ta program nekoliko uveljavil (je zelo priljubljen, vendar še večini neznan) zato boste tukaj našli naslove hub-ov v katerih lahko uporabljate zadevo tudi brez emulacije =>
Če ima še kdo pomisleke, naj si dobro pregleda njihov forum.
Vse to sem napisal iz 3-h razlogov:
-Program je dober in ga velja preizkusit (po moje ga ne boste več zapustili :))))
-rad delim z vami svoje izkušnje (čeprav prejšnji post je bil res malo hud…. hhuuuhhhhh…. :))
-program pospešuje DC omrežje (več strongov = hitrejše omrežje)
…mislim da bo to vse za danes… :)) 😀 :))
LP
Mah, Dann, pozabi – sem ga že zabrisal v koš, očitno je beta verzija taka kot SP2, ki ga nekateri vlečejo dol nekaj dni, potem jih pa winsi šteknejo :))
Bom ostal kar pri stari dc++, ki je vsaj brez bugov in omejitev.
Kar se hitrosti tiče: redko čakam 3 min. na en mp3, v treh minutah je skoraj pol albuma dol 🙂
lp
Kar se tiče stronga cvs56 ga uporabljam več kot en teden brez problemov. Nevem kaj tebe martra… če hočeš lahko provaš še starejšo različico RC8…to sem uporabljal več kot 2 meseca => …kdaj pa kdaj ga kaj čudnega primlo, vendar nič resnega… zadeva je šibala…
Glede hitrosti.. :)) …ne vem kakšno povezavo imaš, jaz imam osnovni paket 1204/256…in še tega si delim s tremi uporabniki….tako da nekaj bo na tem… :)))
Tajfun… zgleda da je o trojancih bilo že toliko napisanega, da te še kar naprej malo fleša! Očitno kot praviš na svojem monitorju vidiš solato iz katere gleda dobro nahranjen trojanec! :)))))))))
ps: …že res da pod svetlobo solata hitreje raste, ponavadi pa se jo poseje po vrtu in ne kar po monitorju… pa drugič bolj pazi… :)))))
Glej Tajfun …popolnoma nobenga ne zezam…pa brez zamere prosim za tisto zgoraj! Glede trojanca mislim da precej pretiravaš, če pa imaš pod miško kaj konkretnega bi me veselilo to tudi videt! Če pa ne, ne blódi kar tja v tri krasne…!
Paket vsebuje naslednje:
– cestina.xml
– Emoticons.xml
– changelog.txt
– changelog-dc.txt
– changelog-en.txt
– StrongDC.exe
– AVIPreview.exe
– mapo z imenom Emoticons katera vsebuje 44 sličic za prikaz “smajlov ” v programu.
Tukaj ni popolnoma nič drugega!!! In kot sem že povedal PROGRAM NI INSTALL, tako da na dodatna presenečenja kot jih dobiš pri kaza, bearshare in nekatreih drugih programih, lahko pozabiš! Pa ne mi strašit ljudi tle okrog!
…no saj zame sem že 4 mesece vesel ker mi dela in mojim frendom ter še vsaj 3000 drugim tudi dela, veliko bol pa bi bil vsesl, če bi delalo vsem ki si to želijo. …in zastonj nisem napisal tistega mejla…napisal sem ga zato da ga podrobno po vrsti pregledajo tudi taki kot si ti in še vsi drugi ki ničesar ali zelo malo vejo o tem! Če pa se lepo imaš s svojim dc++ potem kaj si niti šel gledat za karkoli druzga?(v resnici boljšega) :)) – to nekaj pomeni… a se vam ne zdi? :)) …nihče ti nič ne vsiljuje….
Lepo se imejte… …in kakšno dobro novico povejte. 😉
LP
Forum je zaprt za komentiranje.