satelitska
Pozdrav. Pred letom in pol sem nabavila SATV opremo. Moj ‘TV-man’ mi je vse lepo prodal, zmontiral, vgradil, naložil…jaz pošteno plačala.Vse OK. Obljubil je tudi, da ko bodo programi počasi nehali delat, da pride naložit ključe. In tudi je : 2x, za kar sem zopet pošteno plačala.. Sedaj pa mi ne dvigne več telefona 🙁 . Programi se zapirajo…jaz pa jih želim nazaj .Čas je , da zadevo ‘prevzamem v svoje roke’ seveda upam , da mi bo z vašo pomočjo uspelo. Moja oprema (krožnik, lnb,sprejemnik Samsung 9500DSR, v sprejemniku sta dve kartici za kateri ne vem imena)’zajame’ hotbird, astro in siriusa. Tv1000 programov ni več, Multivision tudi izginja, Discovery je sinhroniziran, Eurosport prekinja. Slo dela, Hrt samo še nekodirane oddaje. Trenutno imam sprejemnik povezan samo s TV. Računalnik imam v isti sobi, če kaj pomaga informacija, če bo treba kaj povezati?
Vprašanje: kako lahko nadgradim, da bi delalo tako kot prej? Mojca
Če ti ni še uspelo rešit problema, upam da ti lahko vsaj malo pomagam.
Jaz sicer nimam satelitske, vendar nekoč sem razmišljal o nakupu – odkar imam adsl pa nič več. 🙂
Tako gre ta stvar:
Na tistih dveh karticah ki jih imaš v dekoderju se nahaja čip ali dva, v katerih je vpisana koda za dekodiranje slike iz sprejemjika. Te čipe se verjetno da odstranit iz kartice in se jih postavi v za to namenjen programator (če ne veš nič o tem, tega ne počenjaj) katerega se priključi na računalnik (COM) in se s pomočjo ustreznega programa iz računalnika preko programatorja vpiše kode v čip. Kode so dosegljive na internetu, programator pa mislim da se ne dobi nikjer, razen na kakšnem sejmu elektronike vendar ne vem če v Sloveniji (doma ga je potrebno sestavit iz elektronskih komponent, načrt zanj pa se dobi na internetu).
Obstaja pa tudi druga možnost : če satelitska to omogoča, se jo priklopi na PC preko ne vem točno katerega kabla oziroma peko kartice s kablom – ne vem točno kako se to poveže. Na računalnik se namesti program (dosegljiv na internetu) ki opravlja funkcijo dekoderja (namesto tistih dveh kartic) in se vanj vpiše ustrezne kode.
Toliko o tem.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.