Internet na prenosniku
Nataja je pisarila:
Zanima me, kako je z internetom na prenosniku?
Čisto isto, kot na navadnem računalu
Moraš se z kablom priključiti na internet?
Ni obvezno, priključek je lahko:
– mreža (lan)
– modem (analogni/ISDN)
– ADSL
– kabelski priključek
– wifi – brezžičen priključek
– modri zob
– infra rdeča povezava npr. z gsm aparatom
– UMTS Pcmcia kartica
Kako je pa če imaš Centrino?
Centrino je samo procesor od Intela, po mojem za njega veljajo
ista pravila kot npr. za AMD in podobne (lahko se pa tudi motim :)))
Moraš imeti Svoj internetni račun?
Običajno da, razen če si v podjetju, pa imate mrežno povezavo
drugače je pa prenosnik – kot vsak navadni računalnik, samo s to razliko
da ga lahko vlačiš po kolenih 🙂
lp
Hmmm, kakšno brezžično povezavo pa imaš v mislih,
če imaš v mislih – wi-fi potem moraš imeti v prenosniku takšno mrežno kartico ki podpira brezžično povezavo (wi-fi, wirreless), ki deluje po standardu IEE 802.11B (10 MB), ali 802.11 G (54 MB)
ali kaj si mislila *??
lp
Centrino pomeni mobilno tehnologijo, torej tri stvari: Intelov procesor mobile, brezžično povezljivost in baterijo z daljšim delovanjem. Če je tvoj prenosnik z oznako centrino, torej naj bi to kartico že imel.
Če ima prenosnik samo procesor mobile, še ne nosi oznake centrino.
Za dostop do interneta seveda rabiš nekega ponudnika dostopa, ki bo pripeljal povezavo k tebi v stanovanje. Je pa res, da si lahko doma potem omisliš brezžični ruter in si potem s prenosnikom prosto gibljiva po stanovanju. Zunaj pa so tudi določene točke, kjer je na voljo brezžični dostop, to je recimo omrežje neowlan. Siolovi uporabniki se vanj prijavijo s svojim siol uporabniškim imenom in geslom.
Vrsta modema je pa odvisna od vrste povezave – za adsl potrebuješ adsl modem, za isdn povezavo isdn modem…
No ko ste že pri tej debati…. se mi zdi da je odgovor ki ga je zastavil Biba pritrdilen… ampak če sem prav razumel prenosnik ki nima oznake centrino potrebuje nekaj takega za povezavo z neo WLAN…. al to rabi vsak prenosnik v vsakem primeru??? Razjasnite prosim…
In še nekaj… ali se da s tem na linku vzpostavit povezavo tudi preko WAP omrežja (al neki tasga) oziroma se preko tega lahko uporabnik poveže tudi na VOLJO ali kam drugam?… tako kot s stacionarnim telefonskim omrežjem (na isto ali podobno tel. številko za dostop)???
Prosim če lahko kdo razjasni kaj se da in kaj ne, ter s čim se kaj da naredit. :)))
LP
Forum je zaprt za komentiranje.