Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ne morem inštalirat nobenega antivirusnega programa… zakaj?

Ne morem inštalirat nobenega antivirusnega programa… zakaj?

Je možno, da mi jih blokira virus? Popucala sem z nortonom, ki sem ga imela naloženega. Pa mi noče inštalirat niti NOD32, niti nekega drugega niti še enega drugega. Kje hj problem?

aja, nortona sem popucala zato, ker je bil naložen ob nakupu, vendar brez registracije itd.

Je možno. Nekateri virusi blokirajo vse znane AV programe in druge varnostne aplikacije v računalniku, nekateri celo dostop do AV spletnih strani. Odstranjevanja se boš morala lotiti nekako drugače.

Si poskusila namestiti Anti Vir, ta navadno zašteka tik pred koncem namestitve in ne naredi ikon. Vendar ga najdeš ročno in startaš ter s tem začneš čiščenje virusov. Poskusi še to.

Lahko poskusiš tudi s Housecall-om (če imaš hiter internet).

http://housecall.trendmicro.com/

Ob zagonu tega programa boš morala malo počakat,da se namesti.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ja, natanko tako, kot si rekel. Blokira tudi dostop do strani, ki ponujajo av programe. Tudi housecalla ne morem več štartat. Antivir? Kje ga dobim ? Grem zdajle pobrskat po netu, tebe pa vseeno prosim za njegov naslov. Hvala.

Imam Anti Vir na cdju, vendar ga ne morem zagnat.

Zaženi računalnik v “Varnem načinu” in si instaliri AV program če ga maš na cdju.

Tudi to sem naredila – zagnala v varnem načinu, pa nič. Ne vem, morda gre za kaj drugega, ker sem AntiVir sedaj downloadala, pokaže se ikonca, vendar ko jo želim kliknit, ne dela. Prav tako je z NOD32 in vsem ostalim.

No če si druge sprovala daj pa še tega: … klikni na desni kjer piše TRY pod slikco…
ps serial se tudi dobi 😉

Povedala je že, da ima blokirane AV programe in strani, torej bi pomagal le kakšen res ‘levi’, ki ga je avtor virusa nehote izpustil ali pozabil… 🙂 Roger?

Lahko poskusiš tudi s Stingerjem, ki je neke vrste “ad hoc” AV program za okužene sisteme. Zazna in odstrani cca. 45 najpogostejših virusov, črvov in trojancev.

Prenesi, namesti, zaženi in poročaj.

http://vil.nai.com/vil/stinger/

Yo, kokica!

Morda malo pozno, pa vseeno: Nortona moraš popolnima odstranit. Ni dovolj samo Norton-Uninstall iz nadzorne plošče. Odstranit moraš tudi njegovi dve komponenti; LiveReg in LiveUpdate. Odstranit moraš pa vsako posebej, o tem sem že enkrat pisala.

Najprej odstraniš LiveReg (iz nadz. pl.), računalnik se bo sam resetiral, nato pa še LiveUpdate. Potem pa ponovno ročno resetiraj PC. Edino tako boš popolnoma odstranila Nortona iz kište.

Pa pazi na vrstni red!! 1. LiveReg, 2. LiveUpdate

Drugače ti bo delal zgago… pišem iz izkušenj.

Lp, Lady L

helou, spet jest.
No, takole sem naredila. Malce sem pregledla koš in našla notri nekaj od SYMANTECA. Nekatere stavri sem po deinštalaciji odstranila na roke. Ker me je zadeva zelo spominjala na Norton, sem odstranila stvar tudi iz koša. Je možno, da je kaj vlekolo od tam? Sedaj Antivir dela, če pa ga snamem in inštaliram NOD32, se pa zopet ne zgodi amanč. Namreč Xoftspy mi še vedno najde nekatere trojance (grem takoj pogledat katere).
No, zadeva se je vsaj malo premaknila z iste točke.

Tukaj je problem, če imaš v računalniku trojance in kljub temu namestiš antivirusni program…
Kajti takoj, ko ti inštaliraš antivirusni program, začne ta počasi hierarhično pregledovati disk in spomin in, ko najde trojanca, te bo vedno opozarjal in sploh, če je trojanec vrste, ki se ne da tako enostavno izbrisati, boš imela s tem nenehnim opominjanjem nanj spet nove težave.

Če imaš hitrejšo povezavo, najprej disejbljaj (onemogoči) antivirusni program, potem pa obišči spletno stran:

http://www.pandasoftware.com/activescan/

od koder boš lahko online preverila in po možnosti počistila nadlogo v računalniku in to z najnovejšimi definicijami virusov.
No, o tem sem ti pisal po mejlu ampak imaš vedno prepoln inbox. 🙂

Če imaš zgolj trojance, ki so povezani z reklamami in podobnim sr**jem, je še kul… Če pa si fasala kakšnega Downloaderja, potem bo pa to kar težak zalogaj zate…
Pa vseeno – veliko sreče želim! 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close