Najdi forum

hp deskjet 3420

Vidim, da ste tukaj hudi strokovnjaki in mi bo mogoče kdo od vas lahko pomagal.
V glavnem nekaj časa nazaj mi je računalnik hudi nagajal in prijatelj mi je ponovno naložil windowse.
No, in od takrat mi tiskalnik ne dela. Sem poskušala inštalirat že ne vem kolikokrat, vendar mi vedno pravi, da ne najde tiskalnika. Ma kako ga ne najde? Vse imam pravilno vklopljeno, tako kot je treba, vendar ne prime.
Saj bi koga prosila, da mi pride pogledat, ma kaj, ko so vsi ti računalničarji tako zaposleni…
Če mi kdo lahko pomaga…lepo prosim, moram prošnjo sprintat. :((

ti je mogoče dal drugo (novejšo) različico OS Windows, ki je stari gonilniki za tiskalnik ne podpira?

Premalo podatkov si navedla. Če bi imela windows XP, bi računalnik bržkone sam zaznal tiskalnik. Očitno imaš še 98? Kako pa je priključen na rač.? Morda z usb kablom?

Ja, Tajfun, točno. Imam Windowse 98 in priklopljen je z usb kablom. Potem sem zamenjala kabel z drugim usb, pa vseeno ne dela. Kaj je narobe?

Lepo po vrsti…

najprej poglej da nimaš sporov v sistemu ali česarkoli podobnega … greš na namizje => desni klik na moj računalnik => lastnosti => upravitelj naprav …najprej poglej če vidiš kje kakšen rumen vprašajček ali rdeč X pri kateri od naprav nato pa poglej še tam kjer piše “krmilnik za USB” če je vse v redu. V primeru da bi bil printer pravilno instaliran bi se moral prikazati na tem seznamu (“USB printing” ali kaj podobnega).

Mislim da printer ima možnost tiskanja testne strani, tudi če ni priklopljen na računalnik… če eno tipko ma printerju dalj časa držiš – al kaj podobnega… to mora delovat v vsakem primeru – če ne deluje je printer zanič, ali pa je kaj s kartušami

Če na ta način ni učinka, preveri če printer deluje na kakšnem drugem računalniku – če imaš to možnost…

Kadar instaliraš driverje, mora bit printer vklopljen – vklopi ga, če se ne vklopi že sam (mislim da to skoraj vsi vemo, ampak za vsak slučaj sem napisal…)

Pa upam da ti uspe! 😉

Namestitev HP-jevih tiskalnikov za usb kablom imajo včasih kakšno posebnost, vsaj nekateri modeli so bili taki. Si s tiskalnikom dobila navodilo za namestitev, tam je podrobno opisan postopek.

Če tiskalnika rač. sploh ne zazna, pomaga lahko to, da izmed upraviteljev naprav odstraniš kontrolnike za USB (USB kabel izključi) in računalnik resetiraš – pazi: obvezno moraš imeti pri roki cd z Windows 98. Nato ponovno priključi usb kabel in rač. bo zaznal novo napravo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close