Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Je že komu crknila osvetlitev ekrana

Je že komu crknila osvetlitev ekrana

na prenosniku ?Koliko pride popravilo?Imam IPC 15 ” ekran.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Madona imate srečo….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

ali pa nihče nima prenosnika :))))))

kaj pa če se ti je samo prekinila žička tam ko se ekran prepogiba ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Moj primer
Notesnik COMPAQ armada, nabavljen rabljen.Packe med plastmi LCD displeja. zadevo lastnoročno podrl, previdno opral zbrisal z bombažno majčko in sestavil nazaj. Dela.
Lučka, ki osvetljuje vso stvar je pod plastmi in ima pri meni samostojen prikluček za napajanje, če jo demontiraš in skušaš kupiti na kakem servisu, ali morda od scanerja če bi pasala, si zmagal za malo denarja.Redno popravilo na servisih se bojim, da je predrago.
lp

Hvala za odgovora!Žička ni šla,ker je bil prenosnik malo rabljen in je to odpovedalo med delom.Amilo,vsaka čast,da si se tega lotil sam.Meni hišni sistemi sicer ne delajo težav,ampak pri prenosniku ne vem niti,kako bi ekran odprl…pri Comtronu so mi obljubili popravilo za okrog 25.000 SIT ,nekateri “ugodni” domači “mojstri” pa so zatrjevali ,da ga zrihtajo za “ugodnih” 45.000…

Pri nas na firmi je en znanstvenik tako nabasal torbo v kateri je prenosnik, da je uspel s pritiskom ki ga je povzročila ena res ogromna kulica z veliko bunko poškodovati zaslon (ekrtan je počil, določeni piksli niso več delovali ), do te mere, da ni bil več uporaben za normalno delo.
Šlo je za prenosnik Toshiba Satellite, star 4 leta in predračun pri zastopniku je znašal 240.000,00 SIT, potem smo se nekako zmenili, da so našli nekega rabljenega za malo več kot 100.000,00 SIT, ki je bil brezhiben, pa še garancij so dali 6 mesecev.
Tako, da če ti lučko za 25.000,00 ponujejo misim, da boš kar dobro prišel skozi… Kaj pa garancija? Za stvarne napake je zakonsko 2 leti, tako da … lahko malo na to karto igraš. Če je to pogost pojav pri tem modelu, potem je to stvarna napaka, ker je bila prisotna že v novem izdelku (slab material).
Prioročam da se pozanimaš.

LP

Take napake so redke,moraš pač imet smolo.Je pa to le lučka;dejanska cena tega je verjetno par dolarjev…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close