Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija je nevarno če izklopiš požarni zid?

je nevarno če izklopiš požarni zid?

Uporabljam Windowse XP in me zanima, če lahko izklopim požarni zid, zato da bi mi hitreje downloadalo filme. Kaj se lahko zgodi v tem primeru? Je nevarno za računalnik? Je bolje imeti vklopljen požarni zid?
ČAO

V bistvu ti NI potrebno izklapljat ognjene stene za hitrejši download.
edino mogoče preveri, če je tvoj omiljeni p2p program dodan k izjemam.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ja, baje da je treba izklopit. A pa je nevarno, da dobiš kak virus če izklopiš?

Jaz imam vklopljen požarni zid in čist lepo dol vleče. Če zid izklopiš, pač nisi več zavarovan, a ne. Dobiš lahko vsega vraga. Ne to delat. Pa dobi si boljšega svetovalca za računalnik rihtat, ne takega, ki ti govori te neumnosti o izklapljanju požarnega zidu za dolvleko filmov.

Recimo, da imaš samo ene hlače, pa še te so v pranju. Ostal si samo v gatah….

Torej:

Požarni zid ni samo zato, da JE, ampak da te ščiti. Njegova vloga je nekako podobna tem spodnjim gatam.

Bi si upal še njih sleč in iti po cesti? :))

Lp, Lady L

Če se baviš s takimi aktivnostmi je po mojem skromnem mnenju nujno potrebno instalirat kakšen bolj resen FW,recimo Zone Alarm Pro.Omogoča ti vse sorte nastavitve,ki pa jih moraš seveda obvladat.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ok, požarnega zida ne bom izključila.
Kaj pa če uporabljam e-mule in sem za svoje “Preferences” odstranla kljukico pri “Use secure identification”?? Lahko to mogoče privede to tega, da dobim kako sranje na računalnik??

Ne to ne vpliva. Nevem pa kdo ti je v tem času, ko so na vidiku virusi, črvi, trojanci, in ostala golazen, svetoval izključiti požarni zid. No, upam da uporabčjaš freeBSD ali pa vsaj linux. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close