SiOFF – SiON – SiAttack – SiShit
Tale naš preljubi N’tarnetni provider ima pa že nekaj dni same težave (sam s sabo in ostali z njim).
Sicer ne vem koliko ste ostali kaj čustveno navezani na njih, ampak
stvar je taka:
– včeraj cel dan težave – Izgovor je bil DNS
– popoldan težave z tujino – Izgovor – ‘kr’neki
– danes dopoldan težave – Izgovor Kr’Neki
– danes popoldan DDOS atack na Siol – Izgovor – DDos attack
– zvečer – so pa izjavili da se ne da dostopati do nekaterih tujih spletnih strani, ker so blokirali dostope, zaradi DDOS napadov.
Kdaj za vraga bom lahko izbiral med različnimi ADSL ponudniki, ki bodo enakovredni po ceni, ter enakovredni ali boljši po ponudbi.
To kar je danes – to še ni konkurenca..
Mogoče bi se pa počasi spokal med pingvine :)))))
Sicer imam svoj DNS strežnik, tako da sploh nisem vedel, da je toliko težav, ampak na pritisk (nekaterih) sem moral malce preveriti kaj in kako.
Če pa ostali ne veste – no pa sedaj veste.
lp
Zakaj se podpisuješ Grdoba? Sicer te še nisem mela prilko videt, ampak že zato, ker pomagaš tolkim ljudem, si faca, ne Grdoba. 🙂
mouse ma te rada
A je tudi moja težava (imam ADSL), ki se je pojavila danes (ne morem poslati enega mejla) povezana s temi motnjami?
Outlook mi napiše to:
Sporočila ni bilo mogoče poslati, ker je strežnik zavrnil e-poštni naslov enega od prejemnikov. Zavrnjen naslov je »_____@gmail.com«. Zadeva ‘___’, Strežnik: ‘mail.siol.net’, Protokol: SMTP, Odgovor strežnika: ‘550 relaying mail to gmail.com is not allowed’, Vrata: 25, Varno(SSL): Ne, Napaka strežnika: 550, Številka napake: 0x800CCC79
Ne to pa ni isto.
Da ti ne dela, si pa itaq (kot vedno) kriv samo ti.
v poštnem odjemalcu popravi strežnik za odhajajočo pošto na
mail.siol.net pa bo šlo, sedaj imaš pa verjetno kaj drugega ??
oz. vpiši naslov e-poštnega strežnika tistega ponudnika, preko katerega dostopaš do interneta.
lp
a , da jaz pripopam mojo sliko gor :)))))))))))))))))
Saj vem kaj boš potem z njo storila :))))))))))))))))
Kazala jo boš otrokom okrog in govorila:
Otroci – če ne boste pridni – boste takšni kot tale stric in otroci se bodo zavijali v dekce in lezli zvečer k mamičam v pošteljo, ker se bodo bali sami spat :)))
lp
‘550 relaying mail to gmail.com is not allowed’
to pomeni samo eno, no ja ali dve, ker je pač siol malce bolj šlampasto bitje, polno dokaj /&#$/$&”$/()”& ljudi.
1. Za odhajajočo pošto nimaš napisan mail.siol.net
2. email naslov, ki ga imaš vpisanega ni nekaj@siol.net
3. trenutno ne dostopaš do interneta preko siola, ampak kako
drugače.
pa napiši:
1. na internet dostopam preko ponudnika:…………………………………
2. odhjajaočo pošto imam vpisan:……………………………………………..
3. še kaj napiši.
lp
Jap – samo to bo to.
Napiši svoj email naslov @siol.net pa bi moralo pravilno delati.
Kot sem ti že prej napisal, so na siol.u malce paranoidni, ter nesposobni – žal!!
lp
Ne to je že veljalo nekaj časa nazaj, ko so vrli experti na siol-u izumili, da lahko filtrirajo uporabnike pri pošiljanju e-pošte tudi tako, da če pristopaš iz siolovega omrežja do smtp strežnika in če nimaš vpisan email naslov, ki vsebuje zadnji string @siol.net – te enostavno zavrnejo ….
Potem je pa nastala v slo. panika zaradi tega, saj siolovci itaq točno vedo, kateri tpip naslovi pripadajo njihovemu omrežju, ampak ker je to le malce preveč dela, so raje skrajšali vse skupaj in modro ugotovili, da imajo hitreje rešeno zadevo, če preverjajo glavo pošiljatelja in če ni @siol.net enostavno napišejo:
Relay access denied, kot pa da bi se dol vsedli in že enkrat pošteno naredili svoje delo, za katero so plačani iz strani strank.
Pa če se spomniš so uvajali tudi protivirusno zaščito (TrendMicro), pa tudi to jim ni uspelo – kaj češ kekci, kot kekci – vsi skupaj.
Saj drugače so fejst fantje in punce – samo se vidi, da so še malce
preveč priključeni na mamo :)))))))
lp
jebemti siolovce!!!!!!!!!!
To so mi poslali kot odgovor:
(res mi ni jasno, zakaj mi je en mesec zadeva delovala normalno)
Roger, ni mi povsem jasno, kaj te muči spljoh? Če prav razumem, si Siolov naročnik. V Outlooku ali kar že uporabljaš za pošto si vnesi siolove podatke za e-naslov, ki si jih dobil ob sklenitvi naročniškega razmerja, ter siolova strežnika za pošto. Pri Volji pa si nastavi preusmeritev (upam, da Volja vsaj to omogoča?) na svoj Siolov e-naslov.
Simpl ko pimpl, al pa ne. Če se ne da seveda 🙂 Res pa je tudi to, kar omenjaš, da do nedavnega s tem uporabniki niso imeli posebnih zapletov.
Ne vem, če govorimo o istih rečeh. Načeloma jaz prek ADSL lahko pošiljam kakorkoli od kogarkoli.
Najprej volja:
Prihajajoča pošta (POP3): pop.volja.net
Odhajajoča poša (SMTP): smtp.siol.net
strežmik zaprihajajočo pošto:
ime računa: Wegamega
geslo: megawega
in to še za oba psevdonima,
potem še za pinkponk isto, pa še za zverinico – pa vse dela.
V skajnem greš pač na njihvo stran in od tam pošiljaš,
kar se pa zabesljivosti tiče je pa res poooood kritko. Štala. Kot da bi nam kaj šenkaval.
Forum je zaprt za komentiranje.