Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija naložila sem spybot, vendar

naložila sem spybot, vendar

Nekih stvari mi ne zbriše.
Druga stvar pa je, da se mi je naložil en browser, zraven pa se pojavlja popupwindow, da so mi zaznali kao neke stvari. Malo se mi je zdelo čudno, vendar sem vseeno downloadala. In ko mi zazna vseh kao 29, mi reče, da moram zadevo kupiti, da mi bo stvari odstranil. No, spyware mi teh stvari nikakor ne odstrani. Any ideas?

O spyju je bilo že kar dosti povedanega, zato samo še enkrat na hitro.

Niti SpyBot S&D niti Adware SE (oba seveda posodobljena z najnovejšimi definicijami) ne odkrijeta in odstranita 100% vse nadloge, sta pa zastonj in skupaj odkrijeta takole na uč 99,5% zalege, ki je škodljiva. Tako da je najbolje, da namestiš oba, oba posodobiš in prečekiraš računalo.

Če imaš na sumu, da se še vedno dogaja nekaj čudnega, uporabi še AV program, če pa še ne bo ok, pa imaš na voljo tudi zastonjski HijackThis, s katerim boš 100% odstarnila vse škodljive stvari. Vendar ta program ni odstranjevalec spywara, ampak samo pomaga odkriti in tudi zbrisat vse sumljive stvari tvojega sistema, tako da nikakor brisat vse kar najde.

Natančno tako, kot si rekel. Imam oba, tako adaware kot spybot. Vendar se mi je naložilo nekaj, kar ne morem odstraniti ne z enim ne z drugim. Tudi tako stvar sem inštalirala, kar si rekel (HijackT), vendar nekaterih stvari sploh ne morem zbrisat. Sploh ne morem zbrisat npr. tistega dajlerja, ki se mi je naložil sam od sebe. In ravno zaradi teh programov, ki jih ne morem odstraniti, se mi sedaj konstantno nalaga preko 30 čudnih stvari vsakič, ko se konektam na internet. Prej se mi namreč ni. Ker PC ni moj temveč od očeta, je stvar zame zelo resna. Bo treba narediti format C?

Ah ne, format c je najlepše opravilo, zato ga lepo pusti za konec 🙂

Verjetno pa ne bi škodlo, če napišeš kater dialer se ti je nasračkal, morda bi lohka celo log HJTja namalala semlele.

Si poskusila Spybot v varnem zagonu? Neželeno povezavo zbriši tudi ročno izmed povezav, če to sploh je dialer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close