Najdi forum

Virus in PowerPoint?

OK, zdej se mi bo pa utrgalo!!!

V življenju sem naredila že malo morje raznih prezentacij, ampak kaj takega pa še ne…

Hčerki v pomoč (osnovo) sem pripravila delček prezentacije v PowerPointu in jo odnesla domov. (Office 2000 na obeh računalnikih)

Doma odprem … ne glede na to, ali dam Save, Properties, SlideShow…, mi hoče najprej odpreti DialUp Connection (na vsak način želi iti na Itrenet!!!), ker mu seveda tega ne dovolim, nato traja in traja (urca teče) in končno le naredi tisto kar želim.

ZoneAlarm mi javi:

The POWERPNT.EXE is trying to connect to the internet:
Destination IP: 127.0.0.1 Port: 1030 (1035, 1025, 1042, 1045…)

Zanimivo je to, da to naredi le prvič – npr. zalaufam SlideShow prvič: se zgodi zgoraj opisano. Nato ponovim SlideShow drugič, dela brez kosti.
Če pa PowerPoint zaprem in ponovno zaženem, se ponovi ista zgodba (spet samo prvič). Tudi .pps verzija se hoče takoj po zagonu najprej connectat na Internet.

V prezentaciji so sicer linki iz enega slida na drugega, v obstoječi prezentaciji; drugih linkov ni.

Poskusila sem tudi naslednje:

SlideShow/Online Broadcast/Setup and Schedule
Replace a file that is currently scheduled for broadcast

kjer mi potem izpiše:

A program is trying to access e-mail address you have stored in Outlook. Do you want to allow this?
If this is unexpected, it may be a virus and you should choose “No”.

Na koncu pove, da v schedule še ni nič…

KJE SE TA HUDIČ NAHAJA, DA GA SPRAVIM VEN?

Naj še to povem, da sem obe mašini prečekirala z AntiVir, AdAware SE in tudi Hijack This ne najde nič pametnega.

Prosim za pomoč …

Lep pozdrav

The POWERPNT.EXE is trying to connect to the internet:
Destination IP: 127.0.0.1 Port: 1030 (1035, 1025, 1042, 1045…)

to ni nič takega, samo ip naslov 127.0.0.1 daj med trusted pa bo vse ok.
to je ip naslov tvojega računalnika – localhost, brez tega pol stvari ne dela
tako kot bi moralo.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hja, to je kar se ZoneAlarma tiče, vendar, to ni to.

Tudi v službi sem poskusila in izgleda takole:

Če odprem npr. katerokoli drugo prezentacijo in kliknem:

File/Properties

se mi okno takoj odpre (v sekundi).

Pri tej dotični prezentaciji pa za isti ukaz potrebuje od 10-12 sekund – kaj neki dela?

Lep pozdrav

Pa še to

Ne glede na ZoneAlarm se odpre okno za DialUp Connection… ?

Zakaj, čemu, kje, kdo ….?????

Lep pozdrav

Če niso kakšni hudo pomembni podatki notri, potem lohka tale ppt pošlješ na mail, pa bomo pogledal kaj ga bixa notri 🙂

Z veseljem – HVALA !!!

(že poslano)

Lep pozdrav

Skoraj prepričan pa sem, da ima na nekem slajdi povezavo na kakšno spletno stran (ali email).
V službi se ji ni potrebno povezovati, ker je povezava vspostavljena stalno. Doma pa…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Al pa kakšen mali dialerček, pa bo ugotovila po računu Telekoma :)))

Ja, to sem tudi jaz najprej predvidevala – ampak (vedno je ampak) res, da mi v službi ne zahteva DialUp, vseeno, pa v ozadju nekaj melje in melje in melje …

Aha, na slikcah ni nič pametnega.

Bom pa šla počasi, slikco za slikco shraanjevat v .jpg in .gif formate – no potem pa bomo videli !!!

Ni vrag, da ga ne uženem :))

Lep pozdrav

Meni prezentacija dela čisto OK.
Tudi ni nobene vb skripte, nobenega makroja niti nobenega action settinga, torej ni virusa.

Si ti slike kopirala direkt iz mitologija.sloweb.net ali si jih najprej na disk in nato vstavila v prezentacijo.

Slike, skupaj s tekstom, sem najprej kopirala v Word (in shranila), nato pa iz Worda kopirala direktno v PowerPoint.

No, sedaj pa vsako slikco posebej najprej shranim kot .jpg in jo šele nato dam v prezentacijo.

Mislim, da v tem grmu tiči zajec, kajti ugotovila sem, da je težava začela nastopati od vključno 14 slida naprej. Po zgoraj omenjeni akciji pa ne več.

A mi lahko kdo razloži razliko med ‘direktnim’ kopiranjem slike (iz Worda brez hiperlinkov) in kopiranjem slike iz .jpg file (oz katerega koli drugega formata)?

Hvala vam za dosedanji trud. (Nekoč vam bom v Kamna kaj prinesla :))

Lep pozdrav

Word ima po defaultu vklopljeno Update automatic liks on startup, kar pomeni, da slike in podobne stvari skopirane iz neta shrani skupaj z lokacijo in potem preverja če se je slika posodobila.

V PowerPointu se slika “skopira” kar v slide sam, tako da lahko sliko z neta direktno skopiraš v PP pa bo gmah.

V Kamnu pa je automatic link tudi vedno vklopljen, tko da vedno prevermo kaj je kdo oblubu in ni prinesel :))

Aja pa še to sem ti pozabil napisat, sem pogledal kam želi tale ppt dostopat in sem videl da išče 3 ipije 212.72.99.52 (svarog.org), 195.246.14.15 (Perftech) in 193.2.1.83 (Arnes), tko da sigurno ni virusa, ampak so le linki do slikc, ki gostujejo na strežnikih omenjenih.

Zdaj bom pa verjetno izpadla malo tečna

“tko da sigurno ni virusa, ampak so le linki do slikc, ki gostujejo na strežnikih omenjenih.”

In kje bi lahko jaz te linke vidla/našla? Na nobeni slikici nisem uspela zaslediti nič takega…

Lep pozdrav

Hehe, tečna….no ja boš pač pršla v Kamna z večjim avtom, ker boš pač več prinesla 🙂

V PP jih ne moreš videt, ker je pač informacija skopirana iz Worda, v Wordu pa se postavi na slikco, pojdi na menu Edit–>Links…in tu vidiš aktiven link do slikce. Link lahko odstraniš z Break Link in potem pač aktivnega linka do slike ne bo več, sama slika pa bo ostala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close