crno bela slika
Ni blema… takole gre:
Odpreš okno Zaslon – Lastnosti -> Nastavitve -> klikni gumb Dodatno, na zavihku nView poišči KLON.
Če imaš zaslon že kloniran, je 1 monitor ali Analogni zaslon, 2 pa je TV.
Klikni (na) 2 zaslon, nato gumb Nastavitve naprave -> v podmeniju, ki se ti pokaže klikni Izberite izhodno napravo.
V oknu, ki je pred teboj, poišči “Izhodni video format”. V spustnem meniju izberi KOMPOZITIVEN video izhod.
Tukaj tudi lahko izbiraš med (za TV govorim) formati PAL- B, I, N in NTSC-M.
Če je še kaj, pa kar vprašaj….
Lp
Ko si pri klonu, klikneš na klonirani zaslon (2) in potem klikneš spodaj desno na gumb “Nastavitve naprave>>”.
Odpre se ti plavajoči podmeni, kjer imaš več možnosti: Izberite izhodno napravo, Prvi zaslon, Barvna korekcija, Prilagoditev zaslona in Spremeni ločljivost.
Klikni na prvo zgoraj IZBERITE IZHODNO NAPRAVO. Odprlo se ti bo okno Nastavitve naprave. Na zavihku “Izbira naprave” imaš dve možnosti: če imaš označen (1) monitor, bo označen s piko “Analogni zaslon”, če pa imaš označen (2) zaslon – klon, bo s piko označena možnost TV.
Tu imaš sedaj formate (PAL in NTSC), spodaj pa imaš “Izhodni video format”. Tam klikni na puščico in odprl se ti bo spustni meni, kjer izbereš Kompozitivni video-izhod.
Na voljo imaš vsaj 3 možnosti: Samodejno izberi, Kompozitivni video-izhod in S-video izhod.
PS. Pa mi še enkrat povej katero GeForce imaš? Saj ni med njimi dosti razlik.
Problem tici v tem da jaz nemorem odpreti dodatne nastavitve ker ni obarvano z crno in ko kliknem nanj mi ne odpre lahko samo spreminjam formate pal ali ntsc.ne vem zakaj imam to zablokirano.In kako bi jaz to odblokiru vse sem ze poskusu.razen da nisem kaj zaj… po domace povedano.Pa se neki dogradil sem nove drajverje,kajti prej nisem imel moznosti da sploh gledam tv prek racunalnika.Prosim za pomoc.
Moja grafikulja je GeForce4 MX440 64MB ….
…. res ni med najboljšimi, samo dokler sinu šibajo igrice a-la NSF Underground in podobne z gateparajočo 3D grafiko, je še OK.
Filmi preko PC -> TV = slika kot se šika…
1. Lahko, da si ga posračkal (tako kot sem ga v preteklosti jaz) z novimi gonilniki. Ko sem jih odstranila, je bilo pa dobro. Imam samo originalne.
2. Si prepričan, da imaš kablovje pravilno povezano? Izhod iz grafične mora bit povezan s TV.
3. Odpri “Čarovnika” in preglej, če nisi tam v nastavitvah kaj zakvačkal.
4. Imaš na TV pravi kanal? (Pri je meni AV1 External)
5. Poskusi še enkrat inštalirat grafično (ampak lepo, lagano-sportski)
Forum je zaprt za komentiranje.