Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Koliko bitov ena tipkana stran

Koliko bitov ena tipkana stran

Pozdravljeni!

Sem zelo slab v računalništvu, na faksu pa imam vprašanje, koliko bitov je ena tipkana stran. Ali bi bil kdo tako prijazen in mi pomagal?

Hvala!

Študent

En znak je osem bitov, nadaljni račun pa zavisi od definicije “tipkane strani”. Če se ne motim jo prevajalci definirajo kot 1500 znakov brez presledkov ali 1800 s presledki.

Ja te definicije se res malo razlikujejo, prevajalci pa ponavadi uporabljajo še dvojne presledke med vrsticami, tako da enciklopedije ponavadi za tipkano stran definirajo 2000-3000 znakov.
Tko da ti prfoxa najprej vprašaj, naj definira tipkano stran, koliko je to znakov(skupaj z presledki) in to množiš z 8 pa dobiš bite 🙂

Bajt je skupek 8 bitov in navadno predstavlja eno črko.

Uf se matramo vsi skup…. zdej sem se spomnila!!!

Ena Wordova stran je en A4 list papirja.

V Wordu enostavno klikni na “Orodja”, Štetje besed in tam ti pokaže statistiko.
Na eni (trenutni npr.) strani je: toliko in toliko besed, znakov (brez in z presledki), koliko je odstavkov in koliko vrstic.

Potem pa samo še pomnožiš z 8 in BINGO!!!

Hvala, super ste. Saj to je fora, da nikjer ne piše, koliko naj bi bila tipkana stran. Mogoče pa je pravilni odgovor da toliko kot je znakov s presledki (ali tudi presledki štejejo???) krat 8?

Lp,
S.

Tudi presledek je znak (osem bitov).

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close